Tijdens deze legislatuur zou het aantal ambtenaren in België niet mogen verminderen. Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) zei dat tijdens een bezoek aan de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), meldt Le Soir.

"Ik ben niet zeker dat het aantal ambtenaren onder deze legislatuur verminderd zal worden", meldt hij. "We zijn gevangenissen aan het bouwen en daar zijn cipiers voor nodig. Er zijn veiligheidsproblemen in Brussel, waar 400 bijkomende agenten voor nodig zijn. De regering lanceerde een hervorming van de pensioenen: de ambtenaren kunnen langer werken als ze willen. Als ik de rekening maak, gaat dat alles in tegen de verwachtingen dat het aantal ambtenaren zal verminderen."

"Ik zeg niet dat het aantal zal toenemen, maar aan hen die menen dat er 30 procent minder ambtenaren zullen zijn tegen het einde van het decennium, zeg ik: 'wees realistisch'." De staatssecretaris is nog van mening dat zijn woorden niet ingaan tegen het regeerakkoord, dat een verlaging van de uitgaven met 3 procent meldt zonder de methode te vermelden. (Belga/EE)

Tijdens deze legislatuur zou het aantal ambtenaren in België niet mogen verminderen. Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) zei dat tijdens een bezoek aan de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), meldt Le Soir. "Ik ben niet zeker dat het aantal ambtenaren onder deze legislatuur verminderd zal worden", meldt hij. "We zijn gevangenissen aan het bouwen en daar zijn cipiers voor nodig. Er zijn veiligheidsproblemen in Brussel, waar 400 bijkomende agenten voor nodig zijn. De regering lanceerde een hervorming van de pensioenen: de ambtenaren kunnen langer werken als ze willen. Als ik de rekening maak, gaat dat alles in tegen de verwachtingen dat het aantal ambtenaren zal verminderen." "Ik zeg niet dat het aantal zal toenemen, maar aan hen die menen dat er 30 procent minder ambtenaren zullen zijn tegen het einde van het decennium, zeg ik: 'wees realistisch'." De staatssecretaris is nog van mening dat zijn woorden niet ingaan tegen het regeerakkoord, dat een verlaging van de uitgaven met 3 procent meldt zonder de methode te vermelden. (Belga/EE)