De dienstverlening van vervoersmaatschappij De Lijn is zaterdag zwaar verstoord door een staking. De helft van de bussen is uitgereden, er rijden zo goed als geen trams, aldus De Lijn.

De bussen die wel uitrijden worden bediend door een privéfirma die rijdt in opdracht van De Lijn. In Antwerpen en aan de kust rijden nauwelijks trams. In Gent rijdt tramlijn 1 wel.

Aanleiding voor de staking is het moeizaam verlopend cao-overleg. De directie betreurt de staking en stelt dat ze de wettelijk toegestane ruimte voor loonsverhoging van 0,3 procent bovenop de index maximaal invult.

De Lijn verwacht dat de meeste nachtbussen in de nacht van

zaterdag op zondag zullen rijden en dat alle bussen en trams zondag opnieuw normaal rijden. Maandag is er opnieuw overleg tussen bonden en directie.

Reizigers kunnen voor meer informatie terecht op www.delijn.be. (Belga/VF)

De dienstverlening van vervoersmaatschappij De Lijn is zaterdag zwaar verstoord door een staking. De helft van de bussen is uitgereden, er rijden zo goed als geen trams, aldus De Lijn. De bussen die wel uitrijden worden bediend door een privéfirma die rijdt in opdracht van De Lijn. In Antwerpen en aan de kust rijden nauwelijks trams. In Gent rijdt tramlijn 1 wel. Aanleiding voor de staking is het moeizaam verlopend cao-overleg. De directie betreurt de staking en stelt dat ze de wettelijk toegestane ruimte voor loonsverhoging van 0,3 procent bovenop de index maximaal invult. De Lijn verwacht dat de meeste nachtbussen in de nacht van zaterdag op zondag zullen rijden en dat alle bussen en trams zondag opnieuw normaal rijden. Maandag is er opnieuw overleg tussen bonden en directie. Reizigers kunnen voor meer informatie terecht op www.delijn.be. (Belga/VF)