Als partnerorganisatie van de Vlaamse overheid voor eet- en gewichtsproblemen voorziet vzw Eetexpert in een helpdesk voor burgers en hulpverleners. Via deze dienstverlening kunnen ze doorverwezen worden naar een zorgprofessional of voorziening in de buurt. Toen de coronacrisis losbarstte, besloot de helpdesk de openingsuren uit te breiden en dat bleek ook nodig, aldus Schryvers. In de eerste tien maanden ontving de helpdesk reeds 581 oproepen, tegen 378 in dezelfde periode in 2019 . Vooral in augustus, september en oktober noteerde vzw Eetexpert een piek. In vergelijking met 2019 steeg het aantal met 121,4 procent tot 217 oproepen. De drukte vertaalt zich ook in meer doorverwijzingen. Tot en met oktober van vorig jaar werden 478 mensen doorverwezen, tegen 262 in dezelfde periode in 2019. De piek situeert zich eveneens in augustus, september en oktober, toen het aantal doorverwijzingen in vergelijking met dezelfde periode in 2019 met 169,9 procent steeg tot 197. "In reactie op de spanning, stemmingsproblemen en angstklachten die de coronacrisis teweegbrengt, staat bij heel wat mensen ook het eetgedrag onder druk", reageert Schryvers. "De crisis is daardoor een risicofactor voor eetstoornissen en kan ook een zware impact hebben op het herstelproces van al lopende begeleidingen. De cijfers tonen dit ook aan." (Belga)

Als partnerorganisatie van de Vlaamse overheid voor eet- en gewichtsproblemen voorziet vzw Eetexpert in een helpdesk voor burgers en hulpverleners. Via deze dienstverlening kunnen ze doorverwezen worden naar een zorgprofessional of voorziening in de buurt. Toen de coronacrisis losbarstte, besloot de helpdesk de openingsuren uit te breiden en dat bleek ook nodig, aldus Schryvers. In de eerste tien maanden ontving de helpdesk reeds 581 oproepen, tegen 378 in dezelfde periode in 2019 . Vooral in augustus, september en oktober noteerde vzw Eetexpert een piek. In vergelijking met 2019 steeg het aantal met 121,4 procent tot 217 oproepen. De drukte vertaalt zich ook in meer doorverwijzingen. Tot en met oktober van vorig jaar werden 478 mensen doorverwezen, tegen 262 in dezelfde periode in 2019. De piek situeert zich eveneens in augustus, september en oktober, toen het aantal doorverwijzingen in vergelijking met dezelfde periode in 2019 met 169,9 procent steeg tot 197. "In reactie op de spanning, stemmingsproblemen en angstklachten die de coronacrisis teweegbrengt, staat bij heel wat mensen ook het eetgedrag onder druk", reageert Schryvers. "De crisis is daardoor een risicofactor voor eetstoornissen en kan ook een zware impact hebben op het herstelproces van al lopende begeleidingen. De cijfers tonen dit ook aan." (Belga)