Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Leuven is een stad in voortdurende beweging. Het bevolkingsaantal groeit, de huizenprijzen stijgen, er komen steeds meer auto's en bussen bij en ook het aantal studenten stijgt van jaar tot jaar.

Dit brengt heel veel dynamiek en schaalvoordelen met zich mee. Leuven leeft en groeit meer dan ooit.

Tegelijkertijd brengt dit voor de toekomst ook heel wat nieuwe uitdagingen en dat staat volgens mij deze verkiezingen op het spel.

Wie worden de winnaars? Wie de verliezers?

Voorspellingen maken zijn moeilijk maar uit wat ik opvang verwacht ik voor het huidige bestuur CD&V en SP.a een status quo.

Tegelijkertijd vermoed ik heel wat verschuivingen binnen de andere partijen met een groter wordende N-VA ten koste van het Vlaams Belang en Open VLD.

Wat speelt in uw gemeente?

Uit de campagne Leuven Overmorgen blijkt dat heel wat Leuvenaars vooral over mobiliteit en betaalbaar heel wat nieuwe ideeën hebben.

Dat is volgens mij ook waar het nu om gaat. Een betaalbaar Leuven voor iedereen en een nieuw ambitieus maar realistisch totaalconcept voor mobiliteit is nodig waarbij flexibiliteit, verkeersveiligheid en duurzaamheid centraal staan. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?Leuven is een stad in voortdurende beweging. Het bevolkingsaantal groeit, de huizenprijzen stijgen, er komen steeds meer auto's en bussen bij en ook het aantal studenten stijgt van jaar tot jaar. Dit brengt heel veel dynamiek en schaalvoordelen met zich mee. Leuven leeft en groeit meer dan ooit. Tegelijkertijd brengt dit voor de toekomst ook heel wat nieuwe uitdagingen en dat staat volgens mij deze verkiezingen op het spel. Wie worden de winnaars? Wie de verliezers?Voorspellingen maken zijn moeilijk maar uit wat ik opvang verwacht ik voor het huidige bestuur CD&V en SP.a een status quo.Tegelijkertijd vermoed ik heel wat verschuivingen binnen de andere partijen met een groter wordende N-VA ten koste van het Vlaams Belang en Open VLD. Wat speelt in uw gemeente?Uit de campagne Leuven Overmorgen blijkt dat heel wat Leuvenaars vooral over mobiliteit en betaalbaar heel wat nieuwe ideeën hebben. Dat is volgens mij ook waar het nu om gaat. Een betaalbaar Leuven voor iedereen en een nieuw ambitieus maar realistisch totaalconcept voor mobiliteit is nodig waarbij flexibiliteit, verkeersveiligheid en duurzaamheid centraal staan. (SD)