In september 2012 kwam er een liedje en video online waarin Ian Thomas naar de pesters uithaalde. 'Die bitches blijven haten, maar ze zullen nooit ergens geraken. Jullie bleven haten, ik werd elke dag gepest. Met politiebegeleiding elke dag naar school om dan weer te horen 'jij bent een homo'. Maar jullie haters maken mij groot", zo rapt Thomas.

Brigitte Derks, de moeder van Ian Thomas, was erg bezorgd om de veiligheid van haar zoon na agressieve reacties op het filmpje, waarop ze het filmpje even offline liet halen. Nadien werd het terug online gezet zonder dat je onderaan het filmpje kon reageren. In december 2012 lanceerde Ian Thomas zijn nieuw liedje: 'Turn the tide'. Het liedje gaat over gepest worden en zelfmoordgedachten en de opbrengst gaat naar de Zelfmoordlijn.

Thomas zelf zegt: "Op mijn nieuwe school is het super chill. Het is een kleine school en niemand valt me lastig. Ik ga blijven doorzetten en ik laat me door niemand doen. Mijn boodschap aan jongeren die gepest worden is dat ze alles er uit moeten gooien, ze moeten er over praten en nooit opgeven. En als ze met zware gedachten zitten, dan kunnen ze naar de Zelfmoordlijn bellen. Het heeft mij uiteindelijk alleen maar sterker gemaakt en nu wil ik anderen via mijn muziek helpen". (CV)

In september 2012 kwam er een liedje en video online waarin Ian Thomas naar de pesters uithaalde. 'Die bitches blijven haten, maar ze zullen nooit ergens geraken. Jullie bleven haten, ik werd elke dag gepest. Met politiebegeleiding elke dag naar school om dan weer te horen 'jij bent een homo'. Maar jullie haters maken mij groot", zo rapt Thomas. Brigitte Derks, de moeder van Ian Thomas, was erg bezorgd om de veiligheid van haar zoon na agressieve reacties op het filmpje, waarop ze het filmpje even offline liet halen. Nadien werd het terug online gezet zonder dat je onderaan het filmpje kon reageren. In december 2012 lanceerde Ian Thomas zijn nieuw liedje: 'Turn the tide'. Het liedje gaat over gepest worden en zelfmoordgedachten en de opbrengst gaat naar de Zelfmoordlijn. Thomas zelf zegt: "Op mijn nieuwe school is het super chill. Het is een kleine school en niemand valt me lastig. Ik ga blijven doorzetten en ik laat me door niemand doen. Mijn boodschap aan jongeren die gepest worden is dat ze alles er uit moeten gooien, ze moeten er over praten en nooit opgeven. En als ze met zware gedachten zitten, dan kunnen ze naar de Zelfmoordlijn bellen. Het heeft mij uiteindelijk alleen maar sterker gemaakt en nu wil ik anderen via mijn muziek helpen". (CV)