Enkele tientallen leden en sympathisanten van Vlaams Belang hebben aan Antwerp Expo geprotesteerd tegen de Moslimexpo die er dit weekend plaatsvindt. "Wie wil weten hoe jongeren radicaliseren, die raad ik aan de volgende dagen deze beurs te bezoeken", verklaarde Filip De Winter door de megafoon. Sympathisanten van de burgerbeweging 'Hart boven Hard' steunden in stilte de organisatoren van de Moslimexpo.

'Segregatie in plaats van integratie'

Met spandoeken met daarop onder andere 'vrijheid of islam' stelden een zestigtal Vlaams Belang-politici en -sympathisanten zich op aan de overkant van de straat van Antwerp Expo. Leden van de militante orde Voorpost deelden varkensworst uit, symbolisch tegen het gewoonlijk halaldieet van moslims.

Vlaams Belangkopstuk De Winter sprak de mensen toe. Hij ziet in de beurs een teken van wat hij de islamisering van Europa noemt. "De islambeurs is een apartheidsbeurs waar segregatie wordt gepredikt in plaats van integratie. Men wil er maar één ding: de islamzuil verder uitbouwen en ervoor zorgen dat onze Europese, Vlaamse samenleving alsmaar verder islamiseert".

'Controversiële sprekers'

De Winter wees vervolgens op een aantal volgens hen controversiële sprekers op de beurs, zoals "Hezbollah-terrorist" Dyab Abou Jahjah en de Antwerpse imam Nordine Taouil. "De Syriëstrijders en jihadterroristen van morgen worden vandaag hier gerekruteerd en geïndoctrineerd", aldus De Winter over de expo, die volgens de organisatie net bedoeld is om het wederzijds begrip tussen moslims en niet-moslims te vergroten.

De toespraak werd gevolgd door de slogan 'eigen volk eerst', ondersteund door een aantal sirenes. Een enkeling riep sluiks 'islamieten parasieten', maar de man werd snel het zwijgen opgelegd door de interne ordemacht.

'Diversiteit is een evidentie'

Verschillende passanten, te voet, te fiets of in de wagen, gaven uiteenlopende blikken van ontevredenheid met de protestactie. Aan het Expogebouw zelf werd de actie gecounterd door leden van de burgerbeweging 'Hart boven hard'. "We zijn hier om de mensen te steunen, door een symbolische haag vóór tolerantie te vormen", zei actrice Marijke Pinoy.

"Diversiteit is een evidentie. Het is totaal abnormaal dat men dit nog afkeurt". Woordvoerder van de groep Arno Kempynck wil de actie geen reactie op Vlaams Belang noemen: "De stad is van iedereen. Wij komen op de expo hier als steward de mensen verwelkomen". (Belga/WB)

Enkele tientallen leden en sympathisanten van Vlaams Belang hebben aan Antwerp Expo geprotesteerd tegen de Moslimexpo die er dit weekend plaatsvindt. "Wie wil weten hoe jongeren radicaliseren, die raad ik aan de volgende dagen deze beurs te bezoeken", verklaarde Filip De Winter door de megafoon. Sympathisanten van de burgerbeweging 'Hart boven Hard' steunden in stilte de organisatoren van de Moslimexpo.Met spandoeken met daarop onder andere 'vrijheid of islam' stelden een zestigtal Vlaams Belang-politici en -sympathisanten zich op aan de overkant van de straat van Antwerp Expo. Leden van de militante orde Voorpost deelden varkensworst uit, symbolisch tegen het gewoonlijk halaldieet van moslims. Vlaams Belangkopstuk De Winter sprak de mensen toe. Hij ziet in de beurs een teken van wat hij de islamisering van Europa noemt. "De islambeurs is een apartheidsbeurs waar segregatie wordt gepredikt in plaats van integratie. Men wil er maar één ding: de islamzuil verder uitbouwen en ervoor zorgen dat onze Europese, Vlaamse samenleving alsmaar verder islamiseert". De Winter wees vervolgens op een aantal volgens hen controversiële sprekers op de beurs, zoals "Hezbollah-terrorist" Dyab Abou Jahjah en de Antwerpse imam Nordine Taouil. "De Syriëstrijders en jihadterroristen van morgen worden vandaag hier gerekruteerd en geïndoctrineerd", aldus De Winter over de expo, die volgens de organisatie net bedoeld is om het wederzijds begrip tussen moslims en niet-moslims te vergroten. De toespraak werd gevolgd door de slogan 'eigen volk eerst', ondersteund door een aantal sirenes. Een enkeling riep sluiks 'islamieten parasieten', maar de man werd snel het zwijgen opgelegd door de interne ordemacht. Verschillende passanten, te voet, te fiets of in de wagen, gaven uiteenlopende blikken van ontevredenheid met de protestactie. Aan het Expogebouw zelf werd de actie gecounterd door leden van de burgerbeweging 'Hart boven hard'. "We zijn hier om de mensen te steunen, door een symbolische haag vóór tolerantie te vormen", zei actrice Marijke Pinoy. "Diversiteit is een evidentie. Het is totaal abnormaal dat men dit nog afkeurt". Woordvoerder van de groep Arno Kempynck wil de actie geen reactie op Vlaams Belang noemen: "De stad is van iedereen. Wij komen op de expo hier als steward de mensen verwelkomen". (Belga/WB)