Happart in beroep tegen toegangsverbod luchthaven

© Belga

José Happart gaat in beroep tegen de beslissing van de luchthavencommissie om hem geen toegangsbadge toe te kennen voor de luchthaven van Luik.

José Happart gaat in beroep tegen de beslissing van de luchthavencommissie om hem geen toegangsbadge toe te kennen voor de luchthaven van Luik, hoewel hij daar voorzitter is van de raad van bestuur. De commissie gaf een negatief advies, volgens De Morgen en Le Soir vanwege een gerechtelijk onderzoek naar corruptie en belangenvermenging.

‘Er is geen staat meer’

Happart is niet te spreken over de informatie die in de media circuleert. “De mensen die bij de overheid garant moeten staan voor de vertrouwelijkheid permitteren het zich om top secret documenten publiek te maken. Er is geen staat meer”, reageerde hij op de RTBF. Volgens hem is het niet meer mogelijk “nog vertrouwen te hebben in de politie”.

‘Laster’

Happart spreekt van “laster” en is van plan in beroep te gaan tegen het advies van de commissie. Tegelijk vraagt hij “de overheidsinstanties” om een intern onderzoek te openen naar de oorsprong van de lekken.

Het kabinet van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) bevestigt dat de luchthavencommissie een negatief advies gaf voor de verlenging van de badge van Happart. Meer uitleg over de achterliggende reden wil men er niet kwijt. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content