Een paar handen met verrekijker van een standbeeld van graaf Léon Lippens die een maand geleden zijn ontvreemd in Knokke-Heist, zijn op een foto opgedoken. De redactie van de Franstalige krant La Libre Belgique ontving ook een brief gericht aan Maurice Lippens. De daders beschuldigen de zakenman ervan geld te hebben gestolen van de spaarders van de gesneuvelde Fortisbank.

"Aan de dieven", kopte de mail. "Maurice Lippens die erin geslaagd is miljoenen te stelen van de Fortisspaarders... Nu we vader Léon van zijn verrekijker hebben ontdaan, zullen we ons geld terugvinden dat gestolen werd door Maurice, die bedrieger", staat er in het Frans te lezen.

Nog incidenten met Lippens-beelden
Ook zakenman Albert Frère zou genoemd zijn in de brief. Op de foto zijn de handen te zien met de verrekijker, met enkele bankbiljetten van 500 euro eronder, aan de voet van een standbeeld in de duinen tussen de zee en natuurreservaat 't Zwin in Knokke.

"We werden op de hoogte gesteld", klinkt het bij de medewerkers van de korpschef in Knokke-Heist. "Een maand geleden werden de handen ontvreemd. In het verleden waren er nog incidenten. Standbeelden die zijn besmeurd met graffiti of scheldwoorden. Het ging om verschillende beelden, maar ze hadden allemaal een link naar de familie Lippens", alsnog de politie. Meer kon de politie niet kwijt, maar het onderzoek werd met deze informatie opnieuw opgestart. (Belga/TE)

Een paar handen met verrekijker van een standbeeld van graaf Léon Lippens die een maand geleden zijn ontvreemd in Knokke-Heist, zijn op een foto opgedoken. De redactie van de Franstalige krant La Libre Belgique ontving ook een brief gericht aan Maurice Lippens. De daders beschuldigen de zakenman ervan geld te hebben gestolen van de spaarders van de gesneuvelde Fortisbank. "Aan de dieven", kopte de mail. "Maurice Lippens die erin geslaagd is miljoenen te stelen van de Fortisspaarders... Nu we vader Léon van zijn verrekijker hebben ontdaan, zullen we ons geld terugvinden dat gestolen werd door Maurice, die bedrieger", staat er in het Frans te lezen. Nog incidenten met Lippens-beelden Ook zakenman Albert Frère zou genoemd zijn in de brief. Op de foto zijn de handen te zien met de verrekijker, met enkele bankbiljetten van 500 euro eronder, aan de voet van een standbeeld in de duinen tussen de zee en natuurreservaat 't Zwin in Knokke. "We werden op de hoogte gesteld", klinkt het bij de medewerkers van de korpschef in Knokke-Heist. "Een maand geleden werden de handen ontvreemd. In het verleden waren er nog incidenten. Standbeelden die zijn besmeurd met graffiti of scheldwoorden. Het ging om verschillende beelden, maar ze hadden allemaal een link naar de familie Lippens", alsnog de politie. Meer kon de politie niet kwijt, maar het onderzoek werd met deze informatie opnieuw opgestart. (Belga/TE)