Het gaat om een heffing van in eerste instantie 10 procent op 200 miljard dollar aan Chinese invoer, een nieuwe stap in de handelsoorlog tussen de twee wereldmachten.

De heffing zal begin volgend jaar verhogen naar 25 procent, zo kondigde Amerikaanse president Donald Trump vorige week aan. Het is het meest uitgebreide pakket aan importheffingen dat hij tot nu toe aankondigde. De president heeft nu heffingen ingevoerd op naar schatting de helft van de Chinese import in de Verenigde Staten.

China reageert met een invoerhoeffing van 5 of 10 procent op 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen.

Het gaat om een heffing van in eerste instantie 10 procent op 200 miljard dollar aan Chinese invoer, een nieuwe stap in de handelsoorlog tussen de twee wereldmachten.De heffing zal begin volgend jaar verhogen naar 25 procent, zo kondigde Amerikaanse president Donald Trump vorige week aan. Het is het meest uitgebreide pakket aan importheffingen dat hij tot nu toe aankondigde. De president heeft nu heffingen ingevoerd op naar schatting de helft van de Chinese import in de Verenigde Staten. China reageert met een invoerhoeffing van 5 of 10 procent op 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen.