"De hallucinante uitlatingen tijdens de manifestatie en zeker deze tijdens de persconferentie en in de video, zijn naast de onaanvaardbare acties, onacceptabel en sterk te veroordelen", zegt Milquet in een mededeling zonder evenwel Sharia4Belgium te noemen.

"De overheden van dit land laten deze grove worden niet zonder gevolg en justitie zal dit opvolgen."

RadicalismeVolgens Milquet toont wat er gebeurd is het belang aan om de strijd tegen het radicalisme te versterken. De minister gaat een concreet plan ter versterking van de strijd tegen radicalisme neerleggen in het ministerieel Comité voor inlichting en veiligheid in juni.

"Dit plan zal de strijd tegen racisme op een transversale manier benaderen" en voorziet ook een preventieve aanpak: het versterken van de effectieven, operationele initiatieven, coördinatie en aanpassing van de wettelijke kaders.

Amalgaam

De minister legt ook de nadruk op de "efficiëntie en de optimale samenwerking tussen de verschillende politiemachten" tijdens de onlusten. "Die heeft een snelle terugkeer van de rust toegelaten."

"Ten slotte zal zij, als minister van Gelijke Kansen, overigens alle amalgaam tussen het aantal beperkte radicale islamisten en de Belgische of niet Belgische bevolking met moslimovertuiging streng bewaken, want deze hebben niets te zien met hen en verdienen respect en kunnen dus niet vergeleken worden met deze driften." (Belga/EE)

"De hallucinante uitlatingen tijdens de manifestatie en zeker deze tijdens de persconferentie en in de video, zijn naast de onaanvaardbare acties, onacceptabel en sterk te veroordelen", zegt Milquet in een mededeling zonder evenwel Sharia4Belgium te noemen. "De overheden van dit land laten deze grove worden niet zonder gevolg en justitie zal dit opvolgen." RadicalismeVolgens Milquet toont wat er gebeurd is het belang aan om de strijd tegen het radicalisme te versterken. De minister gaat een concreet plan ter versterking van de strijd tegen radicalisme neerleggen in het ministerieel Comité voor inlichting en veiligheid in juni. "Dit plan zal de strijd tegen racisme op een transversale manier benaderen" en voorziet ook een preventieve aanpak: het versterken van de effectieven, operationele initiatieven, coördinatie en aanpassing van de wettelijke kaders. Amalgaam De minister legt ook de nadruk op de "efficiëntie en de optimale samenwerking tussen de verschillende politiemachten" tijdens de onlusten. "Die heeft een snelle terugkeer van de rust toegelaten." "Ten slotte zal zij, als minister van Gelijke Kansen, overigens alle amalgaam tussen het aantal beperkte radicale islamisten en de Belgische of niet Belgische bevolking met moslimovertuiging streng bewaken, want deze hebben niets te zien met hen en verdienen respect en kunnen dus niet vergeleken worden met deze driften." (Belga/EE)