De Gentse raadkamer heeft woensdag nog geen beslissing genomen over de verwijzing van twee verdachten in de zaak rond de hacking van de mailbox van Christian Van Thillo. Het Gentse parket meldde eerder dat de voormalige sportjournalist bij Het Laatste Nieuws Maarten Michielssens en een informaticus zich voor de strafrechter moeten verantwoorden, maar zegt nu dat de zaak uitgesteld is.

Het openbaar ministerie vraagt de verwijzing naar de correctionele rechtbank van de twee verdachten. Michielssens, tevens oprichter van lichtkoepelbedrijf EcoNation, en de informaticus worden ervan verdacht de mailboxen van Van Thillo en Luc Verbist, CIO bij de Persgroep, gehackt te hebben. De raadkamer spreekt zich uit op 16 mei.

De voormalige sportjournalist bij Het Laatste Nieuws Maarten Michielssens en een informaticus moeten zich voor de strafrechter verantwoorden in de zaak rond de hacking van de mailbox van Christian Van Thillo, CEO van De Persgroep. Dat heeft de Gentse raadkamer beslist.

Het openbaar ministerie had de verwijzing gevraagd naar de correctionele rechtbank van de twee verdachten. Michielssens, tevens oprichter van lichtkoepelbedrijf EcoNation, en de informaticus worden ervan verdacht de mailboxen van Van Thillo en Luc Verbist, CIO bij de Persgroep, gehackt te hebben.

De raadkamer verwees de twee verdachten naar de correctionele rechtbank en stelde een derde verdachte, ook een informaticus, buiten vervolging. Het proces start vermoedelijk na het gerechtelijke verlof.

Michielssens gaat in beroep tegen de verwijzing door de raadkamer. "Ik heb van dag één altijd mijn onschuld in deze zaak staande gehouden en er is op mijn computers geen enkel spoor gevonden voor de hele periode waarvan sprake. Het zal ook zeer duidelijk zijn dat ik met deze zaak niets te maken heb. Zo was ik in het buitenland of elders op het moment dat de hacking zogezegd op mijn adres zou plaatsgevonden hebben."

Van Thillo en Luc Verbist zijn niet langer burgerlijke partij in de zaak, zegt Michielssens. "Er is recent een regeling getroffen tussen de heren Van Thillo, Verbist en mezelf. Ze hebben zich volledig teruggetrokken uit deze zaak en er is van hen geen enkele vordering meer ten aanzien van mijn persoon."

Michielssens werd in 2008 niet ontslagen door Het Laatste Nieuws, zoals eerder gemeld. "We hebben toen in onderling overleg, en in de beste verstandhouding, een afscheidsregeling uitgewerkt die goed was voor beide partijen. Bovendien heeft de krant noch ikzelf een schadevergoeding moeten betalen aan Patrick Lefevere. Het hoger beroep in de zaak is afgeblazen na een dading zonder financiële gevolgen en zonder redactionele toegevingen", zegt Michielssens. (Belga)

De voormalige sportjournalist bij Het Laatste Nieuws Maarten Michielssens en een informaticus moeten zich voor de strafrechter verantwoorden in de zaak rond de hacking van de mailbox van Christian Van Thillo, CEO van De Persgroep. Dat heeft de Gentse raadkamer beslist.Het openbaar ministerie had de verwijzing gevraagd naar de correctionele rechtbank van de twee verdachten. Michielssens, tevens oprichter van lichtkoepelbedrijf EcoNation, en de informaticus worden ervan verdacht de mailboxen van Van Thillo en Luc Verbist, CIO bij de Persgroep, gehackt te hebben. De raadkamer verwees de twee verdachten naar de correctionele rechtbank en stelde een derde verdachte, ook een informaticus, buiten vervolging. Het proces start vermoedelijk na het gerechtelijke verlof. Michielssens gaat in beroep tegen de verwijzing door de raadkamer. "Ik heb van dag één altijd mijn onschuld in deze zaak staande gehouden en er is op mijn computers geen enkel spoor gevonden voor de hele periode waarvan sprake. Het zal ook zeer duidelijk zijn dat ik met deze zaak niets te maken heb. Zo was ik in het buitenland of elders op het moment dat de hacking zogezegd op mijn adres zou plaatsgevonden hebben." Van Thillo en Luc Verbist zijn niet langer burgerlijke partij in de zaak, zegt Michielssens. "Er is recent een regeling getroffen tussen de heren Van Thillo, Verbist en mezelf. Ze hebben zich volledig teruggetrokken uit deze zaak en er is van hen geen enkele vordering meer ten aanzien van mijn persoon." Michielssens werd in 2008 niet ontslagen door Het Laatste Nieuws, zoals eerder gemeld. "We hebben toen in onderling overleg, en in de beste verstandhouding, een afscheidsregeling uitgewerkt die goed was voor beide partijen. Bovendien heeft de krant noch ikzelf een schadevergoeding moeten betalen aan Patrick Lefevere. Het hoger beroep in de zaak is afgeblazen na een dading zonder financiële gevolgen en zonder redactionele toegevingen", zegt Michielssens. (Belga)