Guy Verhofstadt dient wellicht volgende week zijn kandidatuur in voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. Dat zei de Open VLD'er in "Reyers laat" op Canvas. Verhofstadt is de huidige fractieleider van de liberalen (ALDE) in het Europees Parlement.

Tegengehouden door Blair en Berlusconi

In mei 2014 zijn er naast federale en Vlaamse, ook Europese verkiezingen. Nieuw is dat de voorzitter van de Europese Commissie verkozen zal worden door het Europees Parlement. Elke fractie zal daarbij een kandidaat aanduiden. Verhofstadt hoopt die nominatie binnen te halen bij de Europese liberalen.

"Vroeger werd de Commissievoorzitter aangeduid in de achterkamers van de macht", zei Verhofstadt. "Ik heb het meegemaakt dat Tony Blair en Silvio Berlusconi mij tegenhielden, omdat ze mij te Europees vonden." In 2004 was Verhofstadt een van de topkandidaat voor de functie.

"Ik zal wellicht volgende week mijn kandidatuur indienen voor het voorzitterschap van de Europese Commissie", aldus Verhofstadt. "Ik denk dat deze keer de verkiezingsuitslag heel bepalend kan zijn."

Favoriete baan

Op de vraag welke job hij het liefst zou doen, antwoordt Verhofstadt duidelijk: "Wie zou dat (Commissievoorzitter) niet graag doen? " ALDE is momenteel de derde fractie in het Europese halfrond, maar is wel een pak kleiner dan de Europese Volkspartij en de sociaaldemocraten.

De Europese liberalen verzamelen deze week voor een partijcongres in Londen. Volgens de ALDE-website kunnen de kandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Commissie tot 20 december hun kandidatuur indienen. Leiders van de Europese liberale partijen zullen op 19 december, wanneer een Europese Raad start in Brussel, informeel al over de kandidaten discussiëren. De ALDE-kandidaat zal ten slotte op 1 februari bekendgemaakt worden op een verkiezingscongres in Londen. (Belga/TV)

Guy Verhofstadt dient wellicht volgende week zijn kandidatuur in voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. Dat zei de Open VLD'er in "Reyers laat" op Canvas. Verhofstadt is de huidige fractieleider van de liberalen (ALDE) in het Europees Parlement.In mei 2014 zijn er naast federale en Vlaamse, ook Europese verkiezingen. Nieuw is dat de voorzitter van de Europese Commissie verkozen zal worden door het Europees Parlement. Elke fractie zal daarbij een kandidaat aanduiden. Verhofstadt hoopt die nominatie binnen te halen bij de Europese liberalen."Vroeger werd de Commissievoorzitter aangeduid in de achterkamers van de macht", zei Verhofstadt. "Ik heb het meegemaakt dat Tony Blair en Silvio Berlusconi mij tegenhielden, omdat ze mij te Europees vonden." In 2004 was Verhofstadt een van de topkandidaat voor de functie."Ik zal wellicht volgende week mijn kandidatuur indienen voor het voorzitterschap van de Europese Commissie", aldus Verhofstadt. "Ik denk dat deze keer de verkiezingsuitslag heel bepalend kan zijn."Op de vraag welke job hij het liefst zou doen, antwoordt Verhofstadt duidelijk: "Wie zou dat (Commissievoorzitter) niet graag doen? " ALDE is momenteel de derde fractie in het Europese halfrond, maar is wel een pak kleiner dan de Europese Volkspartij en de sociaaldemocraten.De Europese liberalen verzamelen deze week voor een partijcongres in Londen. Volgens de ALDE-website kunnen de kandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Commissie tot 20 december hun kandidatuur indienen. Leiders van de Europese liberale partijen zullen op 19 december, wanneer een Europese Raad start in Brussel, informeel al over de kandidaten discussiëren. De ALDE-kandidaat zal ten slotte op 1 februari bekendgemaakt worden op een verkiezingscongres in Londen. (Belga/TV)