"De Leopold II-tunnel is 2,7 km lang en dat terwijl Brussel 11 kilometer aan tunnels telt. Dergelijke infrastructuren zijn zeer duur in bouw en onderhoud en daar moeten niet alle belastingbetalers voor opdraaien. Ook diegenen die de infrastructuur dagelijks gebruiken, kunnen een kleine bijdrage leveren", stelt Vanhengel.

"Dat doet men inderdaad al in andere landen. De Liefkenshoektunnel is een voorbeeld in eigen land, maar wie door Frankrijk rijdt op de autosnelwegen en de tunnels in de Alpen weet dat er een kleine bijdrage wordt gevraagd.

Het lijkt mij niet onverstandig om, indien we van de Leopold II-tunnel een mooie, aantrekkelijke en gezellige tunnel kunnen maken, een tolbijdrage te vragen. Dan moet die wel pico bello in orde zijn. Dat is het eerste dat we nu moeten doen met het Brussels gewest: ervoor zorgen dat die tunnel helemaal gerenoveerd wordt. We zijn druk bezig om dat te regelen", aldus Vanhengel. (Belga/NSK)

"De Leopold II-tunnel is 2,7 km lang en dat terwijl Brussel 11 kilometer aan tunnels telt. Dergelijke infrastructuren zijn zeer duur in bouw en onderhoud en daar moeten niet alle belastingbetalers voor opdraaien. Ook diegenen die de infrastructuur dagelijks gebruiken, kunnen een kleine bijdrage leveren", stelt Vanhengel."Dat doet men inderdaad al in andere landen. De Liefkenshoektunnel is een voorbeeld in eigen land, maar wie door Frankrijk rijdt op de autosnelwegen en de tunnels in de Alpen weet dat er een kleine bijdrage wordt gevraagd.Het lijkt mij niet onverstandig om, indien we van de Leopold II-tunnel een mooie, aantrekkelijke en gezellige tunnel kunnen maken, een tolbijdrage te vragen. Dan moet die wel pico bello in orde zijn. Dat is het eerste dat we nu moeten doen met het Brussels gewest: ervoor zorgen dat die tunnel helemaal gerenoveerd wordt. We zijn druk bezig om dat te regelen", aldus Vanhengel. (Belga/NSK)