D'haeseleer geeft zichzelf tot eind december de tijd, zo zei hij in het Radio 1-programma De Ochtend.

De deadline die Open VLD hem oplegde, noemt D'haeseleer een teken van 'arrogantie'. Als er vóór 1 december geen coalitie is, zal Open VLD gesprekken opstarten met de andere partijen, zo kondigde lijsttrekker Tania De Jonge aan.

Twee zetels

D'haeseleer sluit niet uit dat hij zal moeten werken met een minderheidsbestuur die gedoogsteun krijgt vanuit de oppositie. 'Dat is mogelijk, maar ik denk niet dat dat werkbaar is. Als je een stad als Ninove goed wil besturen, heb je best een meerderheid die aan elkaar hangt en waar de verhoudingen duidelijk zijn. Plan A is dus een schepencollege waar iedereen deel van uitmaakt die het bestuur steunt', aldus D'haeseleer.

In dat scenario heeft D'haeseleer dus de steun nodig van twee leden van andere partijen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 haalde Forza Ninove 40 procent van de stemmen. De partij klom van 9 naar 15 zetels en heeft twee zetels te weinig voor een meerderheid. De afgelopen weken ging D'haeseleer op zoek naar die zetels. Die zoektocht verliep volgens D'haeseleer niet van een leien dakje, want nationale partijhoofdkwartieren moeiden zich met de gebeurtenissen in de Oost-Vlaamse stad.

D'haeseleer geeft zichzelf tot eind december de tijd, zo zei hij in het Radio 1-programma De Ochtend. De deadline die Open VLD hem oplegde, noemt D'haeseleer een teken van 'arrogantie'. Als er vóór 1 december geen coalitie is, zal Open VLD gesprekken opstarten met de andere partijen, zo kondigde lijsttrekker Tania De Jonge aan.D'haeseleer sluit niet uit dat hij zal moeten werken met een minderheidsbestuur die gedoogsteun krijgt vanuit de oppositie. 'Dat is mogelijk, maar ik denk niet dat dat werkbaar is. Als je een stad als Ninove goed wil besturen, heb je best een meerderheid die aan elkaar hangt en waar de verhoudingen duidelijk zijn. Plan A is dus een schepencollege waar iedereen deel van uitmaakt die het bestuur steunt', aldus D'haeseleer. In dat scenario heeft D'haeseleer dus de steun nodig van twee leden van andere partijen.Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 haalde Forza Ninove 40 procent van de stemmen. De partij klom van 9 naar 15 zetels en heeft twee zetels te weinig voor een meerderheid. De afgelopen weken ging D'haeseleer op zoek naar die zetels. Die zoektocht verliep volgens D'haeseleer niet van een leien dakje, want nationale partijhoofdkwartieren moeiden zich met de gebeurtenissen in de Oost-Vlaamse stad.