Guy Clémer wordt directeur en hoofdeconoom van de studiedienst die de N-VA volop aan het oprichten is.

Na het succes bij de voorbije verkiezingen besliste de N-VA om werk te maken van een volwaardige studiedienst. De aanwervingsprocedure daarvoor loopt nog, maar de partij meldde woensdag dat ze een directeur voor de studiedienst gevonden heeft.

Het gaat om Guy Clémer (57), die van 1987 tot 1997 de studiedienst van het vroegere Vlaams Economisch Verbond (VEV) leidde. Clémer was ook lid van de Volksunie en werd wegens zijn institutionele expertise tussen 1999 en 2001 aangesteld als speciaal adviseur van toenmalig covoorzitter Patrik Vankrunkelsven van de Costa (de conferentie voor de staatshervorming).

Van 1989 tot 2000 was Clémer lid van de Hoge Raad voor Financiën. In 2002-2003 werkte hij als adviseur van toenmalig VLD-voorzitter De Gucht en van 2003 tot 2006 als hoofdeconoom van toenmalig premier Verhofstadt.

Volgens de N-VA situeren zijn specialisaties zich vooral in de macro-economie, sociale zekerheid (financiering, gezondheidsbeleid), financieringswet en fiscaliteit, staatshervorming, arbeidsmarkt en meer in het algemeen economie van de publieke sector.

Guy Clémer wordt directeur en hoofdeconoom van de studiedienst die de N-VA volop aan het oprichten is.Na het succes bij de voorbije verkiezingen besliste de N-VA om werk te maken van een volwaardige studiedienst. De aanwervingsprocedure daarvoor loopt nog, maar de partij meldde woensdag dat ze een directeur voor de studiedienst gevonden heeft. Het gaat om Guy Clémer (57), die van 1987 tot 1997 de studiedienst van het vroegere Vlaams Economisch Verbond (VEV) leidde. Clémer was ook lid van de Volksunie en werd wegens zijn institutionele expertise tussen 1999 en 2001 aangesteld als speciaal adviseur van toenmalig covoorzitter Patrik Vankrunkelsven van de Costa (de conferentie voor de staatshervorming). Van 1989 tot 2000 was Clémer lid van de Hoge Raad voor Financiën. In 2002-2003 werkte hij als adviseur van toenmalig VLD-voorzitter De Gucht en van 2003 tot 2006 als hoofdeconoom van toenmalig premier Verhofstadt. Volgens de N-VA situeren zijn specialisaties zich vooral in de macro-economie, sociale zekerheid (financiering, gezondheidsbeleid), financieringswet en fiscaliteit, staatshervorming, arbeidsmarkt en meer in het algemeen economie van de publieke sector.