Eerder vandaag raakte het nieuws bekend dat SP.A-voorzitter John Crombez de procedure heeft opgestart om Koç uit de partij te zetten vanwege zijn omstreden posts op Facebook over de recente mislukte staatsgreep in Turkije.

Het Limburgse provincieraadslid uit Beringen plaatste naar aanleiding van die mislukte staatsgreep een pittige boodschap op zijn Facebookpagina. "Allah, bescherm ons tegen de landverraders. Mensen kom in opstand, verenig u, geef hen geen kansen."

Wat later maakten tientallen Turken in Beringen zich klaar om een gebouw te slopen dat gelinkt wordt aan een Gülenistische organisatie.

Maar Koç zegt nu dat hij helemaal niets te maken had met die opstootjes. Zo meent hij dat de dag na de bestorming van het gebouw iemand hem verkeerdelijk als opstoker van de groep heeft aangeduid tegenover journalisten. "Ze hebben een artikel laten maken waarin ik als opruier van de groep wordt voorgesteld." aldus Koç.

Complotten

Hij beweert bovendien dat zijn bericht op Facebook, waarin hij naar eigen zeggen, enkel opriep tot eenheid tegen de coupplegers, werd beschouwd als "het volk ophitsen".

"In kranten waar FETÖ-aanhangers aan het woord worden gelaten word ik als schuldige afgeschilderd", aldus Koç. In de Vlaamse kranten ontkende hij evenwel niet dat hij opruiende taal gebruikte, maar zei hij wel dat hij zich richtte tot Turkije en niet tot de Beringenaars.

Volgens Koç wordt hij geviseerd omwille van zijn anti-couphouding en populariteit binnen de politiek. "Ze hebben mij als doelwit gekozen omwille van mijn duidelijke positie tegen FETÖ. Ze smeden alleen maar complotten en maken mensen die niet met hen eens zijn zwart."

Koç profileert zich al langer als een aanhanger van de Turkse president Erdogan en kwam daardoor in april al eens in aanvaring met de partijleiding. Erdogan legde de media toen aan banden, maar Koç zag daar geen graten in.

De partij werkt nu aan een dossier. In augustus komt de administratieve commissie samen, Koç mag zich dan komen verdedigen. (TE)

Eerder vandaag raakte het nieuws bekend dat SP.A-voorzitter John Crombez de procedure heeft opgestart om Koç uit de partij te zetten vanwege zijn omstreden posts op Facebook over de recente mislukte staatsgreep in Turkije. Het Limburgse provincieraadslid uit Beringen plaatste naar aanleiding van die mislukte staatsgreep een pittige boodschap op zijn Facebookpagina. "Allah, bescherm ons tegen de landverraders. Mensen kom in opstand, verenig u, geef hen geen kansen." Wat later maakten tientallen Turken in Beringen zich klaar om een gebouw te slopen dat gelinkt wordt aan een Gülenistische organisatie. Maar Koç zegt nu dat hij helemaal niets te maken had met die opstootjes. Zo meent hij dat de dag na de bestorming van het gebouw iemand hem verkeerdelijk als opstoker van de groep heeft aangeduid tegenover journalisten. "Ze hebben een artikel laten maken waarin ik als opruier van de groep wordt voorgesteld." aldus Koç.Hij beweert bovendien dat zijn bericht op Facebook, waarin hij naar eigen zeggen, enkel opriep tot eenheid tegen de coupplegers, werd beschouwd als "het volk ophitsen". "In kranten waar FETÖ-aanhangers aan het woord worden gelaten word ik als schuldige afgeschilderd", aldus Koç. In de Vlaamse kranten ontkende hij evenwel niet dat hij opruiende taal gebruikte, maar zei hij wel dat hij zich richtte tot Turkije en niet tot de Beringenaars.Volgens Koç wordt hij geviseerd omwille van zijn anti-couphouding en populariteit binnen de politiek. "Ze hebben mij als doelwit gekozen omwille van mijn duidelijke positie tegen FETÖ. Ze smeden alleen maar complotten en maken mensen die niet met hen eens zijn zwart."Koç profileert zich al langer als een aanhanger van de Turkse president Erdogan en kwam daardoor in april al eens in aanvaring met de partijleiding. Erdogan legde de media toen aan banden, maar Koç zag daar geen graten in. De partij werkt nu aan een dossier. In augustus komt de administratieve commissie samen, Koç mag zich dan komen verdedigen. (TE)