De synchronisatie van de verkeerslichten aan het Reyerscomplex en de Van Praetbrug aanpassen om het autoverkeer vlotter te laten doorstromen, zal enkel meer autoverkeer aantrekken. Dat reageert Brussels minister van Openbare Werken en Vervoer Brigitte Grouwels maandag op kritiek van Touring naar aanleiding van de werken aan het viaduct van Vilvoorde.

Volgens de mobiliteitsorganisatie vindt de grootste hinder plaats aan het Reyerscomplex en de Van Praetbrug. Aan die toegangspoorten lopen respectievelijke de E40 (vanuit Luik) en de A12 Brussel binnen. Touring betreurt dat het Brussels gewest geen bijkomende inspanningen deed of geen synchronisatie van de verkeerslichten doorvoerde.

Eerst stappers, trappers en openbaar vervoer

De woordvoerder van Minister Grouwels laat weten dat de bewuste lichten afgesteld zijn volgens het zogenaamde 'stop-principe' (eerst 'stappers', 'trappers' en openbaar vervoer en dan het privévervoer), waarbij de "maximale doorstroming" van het openbaar vervoer voorrang heeft op de wagen. Het gaat om het traject van tram 5: die volgt de grote lanen in het oosten van de hoofdstad, waarop Van Praet en Reyers gelegen zijn.

"Als we de synchronisatie aanpakken, dreigen we meer autoverkeer aan te trekken. Dat lijkt ons niet zo'n goed idee", zegt de woordvoerder. "De wagen is niet de enige vervoersmodus zoals Touring soms lijkt te denken." Hij wijst erop dat Brussel reeds gekend is als de Europese filehoofdstad, waar drie vijfde van de autoverplaatsingen ritten korter dan 5 kilometer zijn. (Belga)

De synchronisatie van de verkeerslichten aan het Reyerscomplex en de Van Praetbrug aanpassen om het autoverkeer vlotter te laten doorstromen, zal enkel meer autoverkeer aantrekken. Dat reageert Brussels minister van Openbare Werken en Vervoer Brigitte Grouwels maandag op kritiek van Touring naar aanleiding van de werken aan het viaduct van Vilvoorde. Volgens de mobiliteitsorganisatie vindt de grootste hinder plaats aan het Reyerscomplex en de Van Praetbrug. Aan die toegangspoorten lopen respectievelijke de E40 (vanuit Luik) en de A12 Brussel binnen. Touring betreurt dat het Brussels gewest geen bijkomende inspanningen deed of geen synchronisatie van de verkeerslichten doorvoerde. Eerst stappers, trappers en openbaar vervoer De woordvoerder van Minister Grouwels laat weten dat de bewuste lichten afgesteld zijn volgens het zogenaamde 'stop-principe' (eerst 'stappers', 'trappers' en openbaar vervoer en dan het privévervoer), waarbij de "maximale doorstroming" van het openbaar vervoer voorrang heeft op de wagen. Het gaat om het traject van tram 5: die volgt de grote lanen in het oosten van de hoofdstad, waarop Van Praet en Reyers gelegen zijn. "Als we de synchronisatie aanpakken, dreigen we meer autoverkeer aan te trekken. Dat lijkt ons niet zo'n goed idee", zegt de woordvoerder. "De wagen is niet de enige vervoersmodus zoals Touring soms lijkt te denken." Hij wijst erop dat Brussel reeds gekend is als de Europese filehoofdstad, waar drie vijfde van de autoverplaatsingen ritten korter dan 5 kilometer zijn. (Belga)