De grenscontroles sinds de aanslagen in Parijs zorgen er dagelijks nog steeds voor wachttijden, en wanneer daar vrijdag mogelijk vele duizenden Belgen bijkomen die naar de voetbalwedstrijd van de Rode Duivels tegen Wales in Rijsel gaan kijken, zou dit hoge verliestijden kunnen geven. Het Verkeerscentrum raadt voetballiefhebbers dan ook aan om tijdig te vertrekken en er eventueel een daguitstap van te maken.

Aan de grensovergang met Frankrijk kunnen op een normale vrijdagnamiddag in juni per uur dik 800 wagens door de controles. Aangezien er voortdurend file staat, is dat dus ongeveer de maximumcapaciteit. Ter hoogte van Moeskroen heeft Wegen en Verkeer bovendien een werf, maar die zou weinig verkeershinder veroorzaken.

Vakantiegangers

"Vrijdag moet voor de E17 aan de Franse grens met een heel bijzondere situatie rekening gehouden worden. De verliestijden zouden wel eens hoog kunnen oplopen", aldus Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Waarschijnlijk vertrekken dan bovendien ook heel wat vakantiegangers richting zuiden, al wordt een grote uittocht pas verwacht bij het begin van het bouwverlof. Voetbalfans die denken de hinder op de E17 te kunnen omzeilen door via de E429 en E42 naar Rijsel te rijden, komen wellicht bedrogen uit. Want ook aan die grensovergang in Wallonië moet rekening gehouden worden met controles en vinden momenteel bovendien wegenwerken plaats tussen Marquain en de grens. Daardoor is er in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar. (Belga/TE)

De grenscontroles sinds de aanslagen in Parijs zorgen er dagelijks nog steeds voor wachttijden, en wanneer daar vrijdag mogelijk vele duizenden Belgen bijkomen die naar de voetbalwedstrijd van de Rode Duivels tegen Wales in Rijsel gaan kijken, zou dit hoge verliestijden kunnen geven. Het Verkeerscentrum raadt voetballiefhebbers dan ook aan om tijdig te vertrekken en er eventueel een daguitstap van te maken. Aan de grensovergang met Frankrijk kunnen op een normale vrijdagnamiddag in juni per uur dik 800 wagens door de controles. Aangezien er voortdurend file staat, is dat dus ongeveer de maximumcapaciteit. Ter hoogte van Moeskroen heeft Wegen en Verkeer bovendien een werf, maar die zou weinig verkeershinder veroorzaken. "Vrijdag moet voor de E17 aan de Franse grens met een heel bijzondere situatie rekening gehouden worden. De verliestijden zouden wel eens hoog kunnen oplopen", aldus Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Waarschijnlijk vertrekken dan bovendien ook heel wat vakantiegangers richting zuiden, al wordt een grote uittocht pas verwacht bij het begin van het bouwverlof. Voetbalfans die denken de hinder op de E17 te kunnen omzeilen door via de E429 en E42 naar Rijsel te rijden, komen wellicht bedrogen uit. Want ook aan die grensovergang in Wallonië moet rekening gehouden worden met controles en vinden momenteel bovendien wegenwerken plaats tussen Marquain en de grens. Daardoor is er in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar. (Belga/TE)