De Grote Moskee van Brussel dook het voorbije jaar regelmatig op in de onderzoekscommissie naar de aanslagen in Brussel in 2016. De moskee krijgt heel wat kritiek omdat ze het salafistische gedachtegoed zou verspreiden. Op 15 maart beloofde de vorige directeur van de moskee in de parlementaire onderzoekcommissie naar de aanslagen alleen nog maar vaagweg dat hij de aanvraag voor een erkenning zou onderzoeken.

Intussen is de situatie veranderd. Er is een nieuwe directeur én de onderzoekscommissie adviseerde onlangs de vergunning voor de uitbating niet te verlengen, tenzij er een officiële erkenning aangevraagd wordt. De nieuwe directeur is bereid die aanvraag in te dienen.

De Grote Moskee van Brussel dook het voorbije jaar regelmatig op in de onderzoekscommissie naar de aanslagen in Brussel in 2016. De moskee krijgt heel wat kritiek omdat ze het salafistische gedachtegoed zou verspreiden. Op 15 maart beloofde de vorige directeur van de moskee in de parlementaire onderzoekcommissie naar de aanslagen alleen nog maar vaagweg dat hij de aanvraag voor een erkenning zou onderzoeken. Intussen is de situatie veranderd. Er is een nieuwe directeur én de onderzoekscommissie adviseerde onlangs de vergunning voor de uitbating niet te verlengen, tenzij er een officiële erkenning aangevraagd wordt. De nieuwe directeur is bereid die aanvraag in te dienen.