Het proces tegen zeventien drugsverdachten voor de Hasseltse correctionele rechtbank is woensdag voorlopig stilgelegd na een wrakingsverzoek van advocaat Hans Rieder. Hij wil de drie rechters van de rechtbank wraken.

De bende rond Adrianus 'Janus' Van Wesenbeeck uit Lommel werd in juni van vorig jaar opgerold toen speurders binnenvielen op een camping in Lommel waar de kopstukken een feestje vierden.

De drugsbende bestond uit acht Nederlanders, vier Britten, een
Israëliër, een Afghaan, een Marokkaan, een Italiaan en een Belg. De organisatie verhandelde tussen 2007 en 2009 wereldwijd 15.600 kilo cannabis en 600 kilo amfetamines.

Het proces begon maandag, maar advocaat Hans Rieder stelde zich van bij het begin vragen over de wettige samenstelling van de rechtbankzetel. Er zou volgens Rieder een schijn van partijdigheid hangen rond de rechtbank.

Zijn vraag dat de rechtbank zich vrijwillig zou terugtrekken, werd tijdens de openingszitting van het proces verworpen, maar woensdag diende Rieder een wrakingsverzoek in.

In drie afzonderlijke verzoekschriften vraagt hij dat elk van de drie rechters zou gewraakt worden. Zolang de rechtbank zich daar niet over heeft uitgesproken, ligt het proces stil. Alle verrichtingen zijn voorlopig opgeschort.

Het proces tegen zeventien drugsverdachten voor de Hasseltse correctionele rechtbank is woensdag voorlopig stilgelegd na een wrakingsverzoek van advocaat Hans Rieder. Hij wil de drie rechters van de rechtbank wraken.De bende rond Adrianus 'Janus' Van Wesenbeeck uit Lommel werd in juni van vorig jaar opgerold toen speurders binnenvielen op een camping in Lommel waar de kopstukken een feestje vierden.De drugsbende bestond uit acht Nederlanders, vier Britten, een Israëliër, een Afghaan, een Marokkaan, een Italiaan en een Belg. De organisatie verhandelde tussen 2007 en 2009 wereldwijd 15.600 kilo cannabis en 600 kilo amfetamines. Het proces begon maandag, maar advocaat Hans Rieder stelde zich van bij het begin vragen over de wettige samenstelling van de rechtbankzetel. Er zou volgens Rieder een schijn van partijdigheid hangen rond de rechtbank.Zijn vraag dat de rechtbank zich vrijwillig zou terugtrekken, werd tijdens de openingszitting van het proces verworpen, maar woensdag diende Rieder een wrakingsverzoek in. In drie afzonderlijke verzoekschriften vraagt hij dat elk van de drie rechters zou gewraakt worden. Zolang de rechtbank zich daar niet over heeft uitgesproken, ligt het proces stil. Alle verrichtingen zijn voorlopig opgeschort.