De Raad van State schorste woensdag het technisch verslag dat Lantis hanteert om onder meer de met PFOS vervuilde grond op de Oosterweelwerf te verplaatsen. 'Onze werken zijn steeds met zorg voor de omgeving en de volksgezondheid uitgevoerd', reageert Luc Hellemans, algemeen directeur van Lantis.

'Vanuit die niet aflatende zorg gaan we met het arrest aan de slag. De komende dagen en weken bestuderen we samen met onze experten hoe we tegemoet kunnen komen aan het oordeel dat werd geveld.' Hoeveel vertraging het project zo oploopt, is dus nog niet duidelijk.

Op de Oosterweelwerf wordt (of werd) met PFOS vervuilde grond afgegraven en verplaatst naar een veiligheidsberm op het terrein van chemiebedrijf 3M. Die veiligheidsberm maakt deel uit van het akkoord dat Lantis sloot met 3M - de historische veroorzaker van PFOS-vervuiling in de omgeving.

Volgens de partijen die naar de Raad van State stapten, gebeurt die operatie echter niet zoals het hoort en ook de auditeur van de Raad van State zou hebben geargumenteerd dat de opgegraven gronden moeten worden gekwalificeerd als afval en daarom niet mogen worden gebruikt in een veiligheidsberm.

De Raad van State schorste woensdag het technisch verslag dat Lantis hanteert om onder meer de met PFOS vervuilde grond op de Oosterweelwerf te verplaatsen. 'Onze werken zijn steeds met zorg voor de omgeving en de volksgezondheid uitgevoerd', reageert Luc Hellemans, algemeen directeur van Lantis. 'Vanuit die niet aflatende zorg gaan we met het arrest aan de slag. De komende dagen en weken bestuderen we samen met onze experten hoe we tegemoet kunnen komen aan het oordeel dat werd geveld.' Hoeveel vertraging het project zo oploopt, is dus nog niet duidelijk. Op de Oosterweelwerf wordt (of werd) met PFOS vervuilde grond afgegraven en verplaatst naar een veiligheidsberm op het terrein van chemiebedrijf 3M. Die veiligheidsberm maakt deel uit van het akkoord dat Lantis sloot met 3M - de historische veroorzaker van PFOS-vervuiling in de omgeving. Volgens de partijen die naar de Raad van State stapten, gebeurt die operatie echter niet zoals het hoort en ook de auditeur van de Raad van State zou hebben geargumenteerd dat de opgegraven gronden moeten worden gekwalificeerd als afval en daarom niet mogen worden gebruikt in een veiligheidsberm.