De groenen hebben vier kopstukken naar voor geschoven voor de komende Vlaamse, federale en Europese verkiezingen: voorzitter Wouter Van Besien en parlementsleden Meyrem Almaci, Kristof Calvo en Elisabeth Meuleman. Buiten de laatste komen de andere drie uit de provincie Antwerpen.

'Je kan moeilijk veertien personen naar voor duwen', verdedigde partijvoorzitter Wouter Van Besien zich in De Ochtend op Radio 1. 'We hebben mensen nodig die ons verhaal geloofwaardig kunnen vertellen'. Deze kopstukken hebben volgens Van Besien hun sporen verdiend door 'hun uitstekende parlementaire werk'.

'Peilingen zitten goed'

Voor Groen draaien de volgende verkiezingen om 'wat de regering kan doen aan de concrete problemen van de mensen.' Staatsstructuren of de begroting doet Van Besien af als elementen.

Wie exact op welke lijst terecht komt, wilde Van Besien nog niet kwijt. Maar de Groen-voorzitter heeft er alvast vertrouwen in. 'De peilingen zitten goed.' (AVE)

De groenen hebben vier kopstukken naar voor geschoven voor de komende Vlaamse, federale en Europese verkiezingen: voorzitter Wouter Van Besien en parlementsleden Meyrem Almaci, Kristof Calvo en Elisabeth Meuleman. Buiten de laatste komen de andere drie uit de provincie Antwerpen. 'Je kan moeilijk veertien personen naar voor duwen', verdedigde partijvoorzitter Wouter Van Besien zich in De Ochtend op Radio 1. 'We hebben mensen nodig die ons verhaal geloofwaardig kunnen vertellen'. Deze kopstukken hebben volgens Van Besien hun sporen verdiend door 'hun uitstekende parlementaire werk'. Voor Groen draaien de volgende verkiezingen om 'wat de regering kan doen aan de concrete problemen van de mensen.' Staatsstructuren of de begroting doet Van Besien af als elementen. Wie exact op welke lijst terecht komt, wilde Van Besien nog niet kwijt. Maar de Groen-voorzitter heeft er alvast vertrouwen in. 'De peilingen zitten goed.' (AVE)