Groen! vraagt van de federale regering een rampenplan voor de acute opvang van asielzoekers.

Fedasil, de federale dienst voor de opvang van asielzoekers, heeft momenteel geen plaats voor een zesduizendtal asielzoekers. Volgens senator Freya Piryns leven momenteel 6.700 asielzoekers op straat, vaak met kinderen.

Volgens Piryns is dat met de winter voor de deur een ramp. Daarom vraagt ze dat, zoals bij een overstroming of een gaslek, de minister van Binnenlandse Zaken en de provinciegouverneurs erop toezien dat er noodopvang wordt georganiseerd in sporthallen of parochiecentra, zo zei ze woensdag op Radio 1.

Volgens haar bezit de federale regering genoeg leegstaande gebouwen die snel tot opvangcentra kunnen worden uitgebouwd.

Groen! vraagt van de federale regering een rampenplan voor de acute opvang van asielzoekers.Fedasil, de federale dienst voor de opvang van asielzoekers, heeft momenteel geen plaats voor een zesduizendtal asielzoekers. Volgens senator Freya Piryns leven momenteel 6.700 asielzoekers op straat, vaak met kinderen.Volgens Piryns is dat met de winter voor de deur een ramp. Daarom vraagt ze dat, zoals bij een overstroming of een gaslek, de minister van Binnenlandse Zaken en de provinciegouverneurs erop toezien dat er noodopvang wordt georganiseerd in sporthallen of parochiecentra, zo zei ze woensdag op Radio 1.Volgens haar bezit de federale regering genoeg leegstaande gebouwen die snel tot opvangcentra kunnen worden uitgebouwd.