Groen vraagt onderzoek door parket of Comité P naar Antwerpse politie

17/03/16 om 21:49 - Bijgewerkt om 21:48

Wouter Van Besien, fractieleider van Groen in de Antwerpse gemeenteraad, wil dat er naast het interne onderzoek naar de afpersingszaak binnen de Antwerpse politie ook een grondige doorlichting komt van het korps door het parket of het Comité P.

Groen vraagt onderzoek door parket of Comité P naar Antwerpse politie

Wouter Van Besien © Belga

Van Besien zei dat in het Canvasprogramma Terzake. Dat onderzoek moet meer klaarheid bieden in hoe de zaak is kunnen ontstaan en is kunnen blijven broeden.

Woensdag raakte bekend dat vier politieagenten waren aangehouden voor zeer ernstige feiten. Donderdag bevestigde het parket dat het ging om vermoedelijke feiten van afpersing in bende, diefstallen met geweld en slagen met werkonbekwaamheid. Het parket vroeg aan de interne dienst van toezicht van de Antwerpse politie om het onderzoek voort te zetten, maar voor Van Besien volstaat dit niet.

'Als je kijkt naar het persbericht van het parket dan wordt gezegd dat dit misschien al jaren aan de gang is. Er is dus een onderzoek naar de vier agenten in kwestie, maar mijn vraag is dat men naast dat onderzoek ook een onderzoek voert naar wat de oversten en de collega's hebben gedaan. Hoe kan het dat dit zo lang heeft gebroed?', vraag hij zich af. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners