Groen-voorzitter Meyrem Almaci is tevreden over de score die haar partij aan de vooravond van de verkiezingen peilt. Uit de rondvraag van de VRT, RTBF, La Libre Belgique en De Standaard stijgt Groen zes procentpunt in vergelijking met 2014. Aan de andere kant van de taalgrens doet Ecolo het nog een stuk beter met een winst van maar liefst 13,8 procentpunten.

Almaci reageert verheugd op de uitslag. 'Deze score geeft veel moed aan de militanten van onze partij. Al zijn er nog veel onbesliste kiezers en is het moment aangebroken om ook hen te overtuigen', klinkt het. In Franstalig België doet zusterpartij Ecolo het nog een stuk beter. 'Het toont aan dat er ook gelijkaardige bewegingen zijn langs beide kanten van de taalgrens', aldus Almaci.

Volgens Almaci maakt de peiling alvast duidelijk dat de kiezer het beleid van de federale regering afstraft. 'Dit is een duidelijk signaal van de kiezer. De mensen pikken de stijgende facturen en de toenemende files niet. Een nieuwe centrumrechtse coalitie zou het signaal van de kiezer compleet negeren', vertelt Almaci.

Op het Vlaams Belang wil de voorzitter van Groen niemand uitsluiten. 'Ik wil geen partijen tegen elkaar opzetten. We zien na de verkiezingen wel wat mogelijk is en wat niet. Al lijkt het me evident dat het moeilijker wordt met N-VA dan met partijen die een socialer en groener programma presenteren', besluit Almaci.

Groen-voorzitter Meyrem Almaci is tevreden over de score die haar partij aan de vooravond van de verkiezingen peilt. Uit de rondvraag van de VRT, RTBF, La Libre Belgique en De Standaard stijgt Groen zes procentpunt in vergelijking met 2014. Aan de andere kant van de taalgrens doet Ecolo het nog een stuk beter met een winst van maar liefst 13,8 procentpunten. Almaci reageert verheugd op de uitslag. 'Deze score geeft veel moed aan de militanten van onze partij. Al zijn er nog veel onbesliste kiezers en is het moment aangebroken om ook hen te overtuigen', klinkt het. In Franstalig België doet zusterpartij Ecolo het nog een stuk beter. 'Het toont aan dat er ook gelijkaardige bewegingen zijn langs beide kanten van de taalgrens', aldus Almaci. Volgens Almaci maakt de peiling alvast duidelijk dat de kiezer het beleid van de federale regering afstraft. 'Dit is een duidelijk signaal van de kiezer. De mensen pikken de stijgende facturen en de toenemende files niet. Een nieuwe centrumrechtse coalitie zou het signaal van de kiezer compleet negeren', vertelt Almaci. Op het Vlaams Belang wil de voorzitter van Groen niemand uitsluiten. 'Ik wil geen partijen tegen elkaar opzetten. We zien na de verkiezingen wel wat mogelijk is en wat niet. Al lijkt het me evident dat het moeilijker wordt met N-VA dan met partijen die een socialer en groener programma presenteren', besluit Almaci.