'Dit kan niet blauwblauw gelaten worden. De communicatie van minister Joke Schauvliege begint ongeziene proporties aan te nemen,' zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska. 'Het feit dat een minister een persbericht uitstuurt om een tv-station keihard aan te vallen, omdat er zich iemand kritisch over haar beleid uitliet, is een enorme uitschuiver. Veel dichter bij een poging tot censuur kan een regering niet komen'.

'Bovendien wijzen twee belangrijke ministers van de regering van Geert Bourgeois (ook Annemie Turtelboom, nvdr.) naar elkaar als schuldige voor het blokkeren van het bosdossier. Daardoor staat heel de Vlaamse regering voor schut.'

'Bourgeois moet dus orde op zaken stellen in zijn regering', vervolgt Rzoska. 'De cruciale vraag is of de minister-president achter de uitval van Schauvliege naar de media staat. Gezien de opeenstapeling van uitschuivers, vraag ik aan de minister-president welke zijn mening is over het functioneren van Schauvliege.'

Kritiek

Schauvliege nam cabaretier Wouter Deprez en Canvas-programma De afspraak onder vuur. De minister vindt het niet kunnen dat Deprez haar tijdens de uitzending van woensdagavond 'gratuit van leugens' betichtte, maar ook dat de VRT 'een publiek proces laat maken zonder enige tegenspraak door de journalist of door haarzelf'. Dat is volgens Schauvliege 'in strijd met alle democratische spelregels en met de opdracht van de openbare omroep'. Lees meer en bekijk het fragment. (KVDA)

De Schauvliege-saga inspireerde ook ons Orakel...

'Dit kan niet blauwblauw gelaten worden. De communicatie van minister Joke Schauvliege begint ongeziene proporties aan te nemen,' zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska. 'Het feit dat een minister een persbericht uitstuurt om een tv-station keihard aan te vallen, omdat er zich iemand kritisch over haar beleid uitliet, is een enorme uitschuiver. Veel dichter bij een poging tot censuur kan een regering niet komen'. 'Bovendien wijzen twee belangrijke ministers van de regering van Geert Bourgeois (ook Annemie Turtelboom, nvdr.) naar elkaar als schuldige voor het blokkeren van het bosdossier. Daardoor staat heel de Vlaamse regering voor schut.' 'Bourgeois moet dus orde op zaken stellen in zijn regering', vervolgt Rzoska. 'De cruciale vraag is of de minister-president achter de uitval van Schauvliege naar de media staat. Gezien de opeenstapeling van uitschuivers, vraag ik aan de minister-president welke zijn mening is over het functioneren van Schauvliege.'Schauvliege nam cabaretier Wouter Deprez en Canvas-programma De afspraak onder vuur. De minister vindt het niet kunnen dat Deprez haar tijdens de uitzending van woensdagavond 'gratuit van leugens' betichtte, maar ook dat de VRT 'een publiek proces laat maken zonder enige tegenspraak door de journalist of door haarzelf'. Dat is volgens Schauvliege 'in strijd met alle democratische spelregels en met de opdracht van de openbare omroep'. Lees meer en bekijk het fragment. (KVDA)