Dat schrijft De Tijd.

Een wet die de regering aanhaalde in haar protocol in januari is nu volgens minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) toch niet van toepassing. In een antwoord aan Stefaan Van Hecke (Groen) verwijst hij nu naar een grondwetsartikel dat niet in het protocol stond.

Van Hecke heeft ook serieuze twijfels bij het nieuwe wetsartikel dat Vandeput aanhaalt om het leger te mogen inzetten. "Nu verwijst de minister in zijn antwoord naar artikel 167 van de grondwet. (...) Maar dat artikel gaat over situaties waarin de regering de 'staat van oorlog' vaststelt." De woordvoerder van Vandeput geeft toe dat de regering in januari snel moest handelen, "maar er is wel degelijk een wettelijke basis en het protocolakkoord van januari was goed."

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd.Een wet die de regering aanhaalde in haar protocol in januari is nu volgens minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) toch niet van toepassing. In een antwoord aan Stefaan Van Hecke (Groen) verwijst hij nu naar een grondwetsartikel dat niet in het protocol stond. Van Hecke heeft ook serieuze twijfels bij het nieuwe wetsartikel dat Vandeput aanhaalt om het leger te mogen inzetten. "Nu verwijst de minister in zijn antwoord naar artikel 167 van de grondwet. (...) Maar dat artikel gaat over situaties waarin de regering de 'staat van oorlog' vaststelt." De woordvoerder van Vandeput geeft toe dat de regering in januari snel moest handelen, "maar er is wel degelijk een wettelijke basis en het protocolakkoord van januari was goed."(Belga/RR)