De nucleaire waakhond stelt op zijn website dat de werkzaamheden conform de planning werden uitgevoerd. 'Het FANC heeft daarom geen bezwaar tegen de heropstart van Tihange 1 en heeft dat ook laten weten aan de exploitant', klinkt het. 'De reactor kan herstarten wanneer de laatste werkzaamheden van het periodieke onderhoud zullen zijn voltooid.'

Engie Electrabel, de uitbater van de kerncentrales, kondigde in september aan het onderhoud van Tihange 1 te vervroegen, omdat vijf van de zes andere kernreactoren (Doel 1, Doel 2, Doel 4, Tihange 2 en Tihange 3) op dat moment stillagen vanwege diverse redenen.

Terwijl het onderhoud van Tihange 1 aanvankelijk gepland was van 20 oktober tot 29 november, werd het verplaatst naar 13 oktober tot 17 november. Als alles zoals gepland verloopt, zal Tihange 1 dus op 18 november weer opgestart worden.

De nucleaire waakhond stelt op zijn website dat de werkzaamheden conform de planning werden uitgevoerd. 'Het FANC heeft daarom geen bezwaar tegen de heropstart van Tihange 1 en heeft dat ook laten weten aan de exploitant', klinkt het. 'De reactor kan herstarten wanneer de laatste werkzaamheden van het periodieke onderhoud zullen zijn voltooid.' Engie Electrabel, de uitbater van de kerncentrales, kondigde in september aan het onderhoud van Tihange 1 te vervroegen, omdat vijf van de zes andere kernreactoren (Doel 1, Doel 2, Doel 4, Tihange 2 en Tihange 3) op dat moment stillagen vanwege diverse redenen. Terwijl het onderhoud van Tihange 1 aanvankelijk gepland was van 20 oktober tot 29 november, werd het verplaatst naar 13 oktober tot 17 november. Als alles zoals gepland verloopt, zal Tihange 1 dus op 18 november weer opgestart worden.