Groen pleit voor een verdubbeling van het aantal woningen dat geïsoleerd moet worden tot 60.000 woningen per jaar isoleren of 300.000 woningen tegen 2019. Met dat idee trapte de partij haar nationale energietour en de West-Vlaamse verkiezingscampagne af in Oostende onder de slogan "Groen geeft je energie".

"Via een nieuw premiesysteem wil Groen mensen stimuleren om hun huis te isoleren. Energiebesparing is 3 maal winnen: goed voor het klimaat, goed voor werkgelegenheid en voor de portemonnee", opent lijsttrekker en Oostendenaar Wouter De Vriendt. "Dit is ook symbolisch, onze provincie levert het meeste zon en wind, we hebben dus veel energiepotentieel.

"Energiebesparing is dé blinde vlek van het huidige energiebeleid, vindt Groen, vandaar hun actie. "Eén van de eerste besparingsmaatregelen van de federale regering was de afschaffing van 300 miljoen euro aan energiebesparende maatregelen", zegt De Vriendt.

"Deze kortzichtige besparingsmaatregel was een streep door de rekening van vele gezinnen". Groen wil deze steun opnieuw invoeren, uitbreiden en aanvragen eenvoudiger maken. Groen becijferde een budget van 760 miljoen euro. "De aankoopfactuur wordt onmiddellijk verminderd met het premiebedrag. Volgens het planbureau levert dit 8000 extra jobs op", vult De Vriendt aan.

"Het tweede luik van het isolatieplan helpt de 750.000 gezinnen in België die af te rekenen hebben met energiearmoede en moeite hebben om hun woning behoorlijk te verwarmen. Dit doen we via een sociaal-ecologisch programma, waarbij extra ondersteuning, begeleiding en financiering op maat wordt voorzien. Hiervoor trekken we nog eens 551 miljoen euro extra uit", gaat hij verder, benadrukkend dat ook deze maatregel 4.000 banen kan scheppen. Het derde luik is een snelle vervanging van elektrische verwarming. (Belga/EE)

Groen pleit voor een verdubbeling van het aantal woningen dat geïsoleerd moet worden tot 60.000 woningen per jaar isoleren of 300.000 woningen tegen 2019. Met dat idee trapte de partij haar nationale energietour en de West-Vlaamse verkiezingscampagne af in Oostende onder de slogan "Groen geeft je energie". "Via een nieuw premiesysteem wil Groen mensen stimuleren om hun huis te isoleren. Energiebesparing is 3 maal winnen: goed voor het klimaat, goed voor werkgelegenheid en voor de portemonnee", opent lijsttrekker en Oostendenaar Wouter De Vriendt. "Dit is ook symbolisch, onze provincie levert het meeste zon en wind, we hebben dus veel energiepotentieel. "Energiebesparing is dé blinde vlek van het huidige energiebeleid, vindt Groen, vandaar hun actie. "Eén van de eerste besparingsmaatregelen van de federale regering was de afschaffing van 300 miljoen euro aan energiebesparende maatregelen", zegt De Vriendt. "Deze kortzichtige besparingsmaatregel was een streep door de rekening van vele gezinnen". Groen wil deze steun opnieuw invoeren, uitbreiden en aanvragen eenvoudiger maken. Groen becijferde een budget van 760 miljoen euro. "De aankoopfactuur wordt onmiddellijk verminderd met het premiebedrag. Volgens het planbureau levert dit 8000 extra jobs op", vult De Vriendt aan. "Het tweede luik van het isolatieplan helpt de 750.000 gezinnen in België die af te rekenen hebben met energiearmoede en moeite hebben om hun woning behoorlijk te verwarmen. Dit doen we via een sociaal-ecologisch programma, waarbij extra ondersteuning, begeleiding en financiering op maat wordt voorzien. Hiervoor trekken we nog eens 551 miljoen euro extra uit", gaat hij verder, benadrukkend dat ook deze maatregel 4.000 banen kan scheppen. Het derde luik is een snelle vervanging van elektrische verwarming. (Belga/EE)