Het ziet er sterk naar uit dat - vijf jaar na Mieke Vogels - weer een vrouw aan het roer komt bij Groen. Voorlopig liggen er twee kandidaturen op tafel voor het voorzitterschap. Vlaams Parlementslid Elke Van den Brandt stelt zich samen met Kamerlid Wouter De Vriendt, als ondervoorzitter, kandidaat. Ook Kamerlid Meyrem Almaci ziet het voorzitterschap zitten. Haar running mate is Jeremie Vaneeckhout, schepen in Anzegem.

Zij zijn voorlopig de enige kandidaten. Wie zich nog kandidaat wil stellen, moet zich haasten. De deadline verstrijkt vandaag/donderdag om middernacht. Daags nadien geeft de partij een persconferentie met de verschillende kandidaten.

Eind augustus kondigde Wouter Van Besien aan dat hij zou stoppen als voorzitter van Groen. Midden november geeft hij de voorzittersfakkel door. (Belga/WB)

Het ziet er sterk naar uit dat - vijf jaar na Mieke Vogels - weer een vrouw aan het roer komt bij Groen. Voorlopig liggen er twee kandidaturen op tafel voor het voorzitterschap. Vlaams Parlementslid Elke Van den Brandt stelt zich samen met Kamerlid Wouter De Vriendt, als ondervoorzitter, kandidaat. Ook Kamerlid Meyrem Almaci ziet het voorzitterschap zitten. Haar running mate is Jeremie Vaneeckhout, schepen in Anzegem.Zij zijn voorlopig de enige kandidaten. Wie zich nog kandidaat wil stellen, moet zich haasten. De deadline verstrijkt vandaag/donderdag om middernacht. Daags nadien geeft de partij een persconferentie met de verschillende kandidaten.Eind augustus kondigde Wouter Van Besien aan dat hij zou stoppen als voorzitter van Groen. Midden november geeft hij de voorzittersfakkel door. (Belga/WB)