Het verbod is opgenomen in het Onderwijsdecreet XXI, een verzameldecreet met allerlei nieuwe bepalingen voor de nieuwe start van het schooljaar.

Minister van Onderwijs Pascal Smet wil mensen die illegaal in ons land verblijven de toegang tot het volwassenenonderwijs ontzeggen. Op die manier wil hij de wachtlijsten voor die opleidingen korter maken. Hij vindt dat het verbod ook aansluit bij het terugkeerbeleid voor mensen zonder papieren dat de federale regering voert.

Normaal moest de tekst woensdag al gestemd worden. Maar de definitieve stemming is met een week uitgesteld. Vlaams Belang vroeg een tweede lezing van het ontwerpdecreet, omdat er nog amendementen zijn aangebracht.

Dinsdag vonden er nog protestacties plaats tegen het verbod. (Belga)

Het verbod is opgenomen in het Onderwijsdecreet XXI, een verzameldecreet met allerlei nieuwe bepalingen voor de nieuwe start van het schooljaar. Minister van Onderwijs Pascal Smet wil mensen die illegaal in ons land verblijven de toegang tot het volwassenenonderwijs ontzeggen. Op die manier wil hij de wachtlijsten voor die opleidingen korter maken. Hij vindt dat het verbod ook aansluit bij het terugkeerbeleid voor mensen zonder papieren dat de federale regering voert. Normaal moest de tekst woensdag al gestemd worden. Maar de definitieve stemming is met een week uitgesteld. Vlaams Belang vroeg een tweede lezing van het ontwerpdecreet, omdat er nog amendementen zijn aangebracht. Dinsdag vonden er nog protestacties plaats tegen het verbod. (Belga)