'We moeten bekijken of we Belfius niet kunnen verkopen', zei N-VA-minister Johan Van Overtveldt in het VRT-journaal. 'Ik denk dat een privatisering een goede zaak zou zijn, maar het alfa en omega daarvan is de timing'.

'Eerste interview Van Overtveldt en al meteen koekenbak'

Groen hekelt de demarche van de minister, van wie 'het bij het eerste interview al meteen koekenbak is. Privatiseren is het ordewoord van minister Van Overtveldt', zegt Kamerlid Meyrem Almaci.

'Tactische fout'

De bank wordt voor de groenen beter niet verkocht. 'Een overheidsbank kan een instrument zijn voor de Belgische overheid om een actieve rol op te nemen in dienst van reële economie, krediet te verlenen aan kmo's en een ander gezicht te tonen van de financiële sector. Belfius heeft ook een unieke expertise inzake financieren van steden en gemeenten', luidt het. Volgens Almaci gaat Van Overtveldt ook tactisch in de fout. 'Als je met de fanfare op kop het bos intrekt... Belfius in solden in de etalage zetten is dom'.

'Niet eerlijk om voordelen te geven aan clubje aandeelhouders'

'Als het slecht gaat met een bank, gebruikten de regeringen-Leterme en Di Rupo miljarden belastinggeld om ze te redden. De regering-Di Rupo met CD&V, Open VLD en SP.A weigerde stelselmatig om de overheidsbank te gebruiken als instrument voor de reële economie. En nu de bank met belastinggeld gered is, wil de N-VA-minister deze meteen weer aan een clubje van enkele aandeelhouders bezorgen. Met zo'n manier van werken dragen alle burgers de risico's, en blijven de voordelen voor een clubje aandeelhouders. Dat is niet eerlijk.' (Belga/MI)

'We moeten bekijken of we Belfius niet kunnen verkopen', zei N-VA-minister Johan Van Overtveldt in het VRT-journaal. 'Ik denk dat een privatisering een goede zaak zou zijn, maar het alfa en omega daarvan is de timing'. 'Eerste interview Van Overtveldt en al meteen koekenbak'Groen hekelt de demarche van de minister, van wie 'het bij het eerste interview al meteen koekenbak is. Privatiseren is het ordewoord van minister Van Overtveldt', zegt Kamerlid Meyrem Almaci. 'Tactische fout'De bank wordt voor de groenen beter niet verkocht. 'Een overheidsbank kan een instrument zijn voor de Belgische overheid om een actieve rol op te nemen in dienst van reële economie, krediet te verlenen aan kmo's en een ander gezicht te tonen van de financiële sector. Belfius heeft ook een unieke expertise inzake financieren van steden en gemeenten', luidt het. Volgens Almaci gaat Van Overtveldt ook tactisch in de fout. 'Als je met de fanfare op kop het bos intrekt... Belfius in solden in de etalage zetten is dom'. 'Niet eerlijk om voordelen te geven aan clubje aandeelhouders''Als het slecht gaat met een bank, gebruikten de regeringen-Leterme en Di Rupo miljarden belastinggeld om ze te redden. De regering-Di Rupo met CD&V, Open VLD en SP.A weigerde stelselmatig om de overheidsbank te gebruiken als instrument voor de reële economie. En nu de bank met belastinggeld gered is, wil de N-VA-minister deze meteen weer aan een clubje van enkele aandeelhouders bezorgen. Met zo'n manier van werken dragen alle burgers de risico's, en blijven de voordelen voor een clubje aandeelhouders. Dat is niet eerlijk.' (Belga/MI)