Vlaams parlementslid Björn Rzoska (Groen) stelt zich grote vragen bij de interesse van het Vlaams Energiebedrijf (VEB) in onderdelen van het noodlijdende Electrawinds. 'Het zou toch totaal onzinnig zijn dat ook het Vlaamse Energiebedrijf als overheidsvehikel zich in het dossier gaat mengen. Er is nu al een probleem van coördinatie tussen de verschillende participerende overheidsvehikels', zegt Rzoska.

De Tijd schrijft dat ook het Vlaams Energiebedrijf (VEB) interesse heeft in bepaalde activiteiten van het noodlijdende groenestroombedrijf. Het VEB zou mikken op een significant minderheidsbelang in de Vlaamse activa. Een formeel bod is er nog niet. Daarvoor zou het VEB wachten op gegevens van Electrawinds.

'Een van de grote problemen is net dat zoveel overheidsvehikels participeren'

Groen heeft forse bedenkingen bij de interesse van het Vlaams Energiebedrijf. 'Een van de grote problemen in het dossier is net dat er vanuit zoveel verschillende overheidsvehikels in het bedrijf is geparticipeerd. Die totale versnippering hebben de positie en het toezicht van de Vlaamse overheid verzwakt. Nu nog eens via het VEB overheidsgeld in het bedrijf pompen terwijl er ook interesse is van privé-investeerders lijkt ons totaal onzinnig', legt Rzoska uit. 'Maar misschien is het een manier om aan het VEB, dat eigenlijk een lege doos is, wat meer zin toe te dichten?', vraagt het Groen-parlementslid zich af.

Vlaams parlementslid Björn Rzoska (Groen) stelt zich grote vragen bij de interesse van het Vlaams Energiebedrijf (VEB) in onderdelen van het noodlijdende Electrawinds. 'Het zou toch totaal onzinnig zijn dat ook het Vlaamse Energiebedrijf als overheidsvehikel zich in het dossier gaat mengen. Er is nu al een probleem van coördinatie tussen de verschillende participerende overheidsvehikels', zegt Rzoska. De Tijd schrijft dat ook het Vlaams Energiebedrijf (VEB) interesse heeft in bepaalde activiteiten van het noodlijdende groenestroombedrijf. Het VEB zou mikken op een significant minderheidsbelang in de Vlaamse activa. Een formeel bod is er nog niet. Daarvoor zou het VEB wachten op gegevens van Electrawinds. 'Een van de grote problemen is net dat zoveel overheidsvehikels participeren' Groen heeft forse bedenkingen bij de interesse van het Vlaams Energiebedrijf. 'Een van de grote problemen in het dossier is net dat er vanuit zoveel verschillende overheidsvehikels in het bedrijf is geparticipeerd. Die totale versnippering hebben de positie en het toezicht van de Vlaamse overheid verzwakt. Nu nog eens via het VEB overheidsgeld in het bedrijf pompen terwijl er ook interesse is van privé-investeerders lijkt ons totaal onzinnig', legt Rzoska uit. 'Maar misschien is het een manier om aan het VEB, dat eigenlijk een lege doos is, wat meer zin toe te dichten?', vraagt het Groen-parlementslid zich af.