Het onderzoek van de UGent naar discriminatie op de Gentse huurmarkt toont aan dat de overheid werk moet maken van praktijktests op de huurmarkt. Dat zegt Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen). "Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) moet optreden tegen de discriminatie op de woonmarkt. De Vlaamse regering moet verder gaan dan enkel sensibiliseren. Ook op de huurmarkt moeten praktijktesten worden georganiseerd." Daarmee steunt Groen de oproep van het Minderhedenforum.

'Discriminatie serieus nemen'

In één op de drie gevallen wordt een kandidaat-huurder met een vreemde naam gediscrimineerd op de Gentse huurmarkt. "Minister Homans stelt heel duidelijk dat discriminatie niet kan, maar koppelt er geen concrete maatregelen aan, behalve sensibilisering". Moerenhout: "Met alleen het probleem te benoemen, los je het diepgewortelde probleem niet op. Het is de verantwoordelijkheid van deze regering om discriminatie serieus te nemen, en eindelijk ook afdwingbare maatregelen te organiseren. Sensibiliseren alleen is niet genoeg." (Belga/WB)

Het onderzoek van de UGent naar discriminatie op de Gentse huurmarkt toont aan dat de overheid werk moet maken van praktijktests op de huurmarkt. Dat zegt Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen). "Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) moet optreden tegen de discriminatie op de woonmarkt. De Vlaamse regering moet verder gaan dan enkel sensibiliseren. Ook op de huurmarkt moeten praktijktesten worden georganiseerd." Daarmee steunt Groen de oproep van het Minderhedenforum. In één op de drie gevallen wordt een kandidaat-huurder met een vreemde naam gediscrimineerd op de Gentse huurmarkt. "Minister Homans stelt heel duidelijk dat discriminatie niet kan, maar koppelt er geen concrete maatregelen aan, behalve sensibilisering". Moerenhout: "Met alleen het probleem te benoemen, los je het diepgewortelde probleem niet op. Het is de verantwoordelijkheid van deze regering om discriminatie serieus te nemen, en eindelijk ook afdwingbare maatregelen te organiseren. Sensibiliseren alleen is niet genoeg." (Belga/WB)