Groen kwam in de negentien Brusselse gemeenten op met lijsten samen met de Franstalige zusterpartij Ecolo. De sp.a strandt voorlopig op 17 gemeenteraadsleden en heeft nog vijf eerste opvolgers die kans maken op een zitje. De Open Vld telt 13 verkozenen in de Brusselse gemeenteraden terwijl er tien CD&V'ers verkozen werden. De N-VA strandt op 6 verkozenen in de negentien.

Stoutste verwachtingen ovetroffen

In een persmededeling stelt de Groen-voorzitter van het Brussels gewest dat Groen eigen stoutste verwachtingen heeft overtroffen nu het aantal gemeenteraadsleden quasi verdubbeld is.

"De Brusselaar heeft duidelijk gekozen voor een sterker groen beleid. Deze verkiezingen tonen aan dat samenwerking tussen een Nederlandstalige en een Franstalige zusterpartij loont", aldus Rik Jellema.

Ecolo-Groen krijgt met Olivier Deleuze in Watermaal-Bosvoorde ook zijn eerste Burgemeetser in Brussel.

Thielemans maakt coalitie met liberalen

De Brusselse burgemeester Freddy Thielemans (PS) heeft in de stad Brussel een akkoord gesloten met de Nederlands- en Franstalige liberalen.

Thielemans trok samen met sp.a naar de kiezer. PS-sp.a haalde 29,1 procent van de stemmen en achttien zetels, voor cdH (18 procent en tien zetels) en MR (17,9 procent en tien zetels). Ecolo en FDF volgen met respectievelijk zeven en drie zetels. N-VA haalde er één. (Belga/TV)

Groen kwam in de negentien Brusselse gemeenten op met lijsten samen met de Franstalige zusterpartij Ecolo. De sp.a strandt voorlopig op 17 gemeenteraadsleden en heeft nog vijf eerste opvolgers die kans maken op een zitje. De Open Vld telt 13 verkozenen in de Brusselse gemeenteraden terwijl er tien CD&V'ers verkozen werden. De N-VA strandt op 6 verkozenen in de negentien.Stoutste verwachtingen ovetroffen In een persmededeling stelt de Groen-voorzitter van het Brussels gewest dat Groen eigen stoutste verwachtingen heeft overtroffen nu het aantal gemeenteraadsleden quasi verdubbeld is. "De Brusselaar heeft duidelijk gekozen voor een sterker groen beleid. Deze verkiezingen tonen aan dat samenwerking tussen een Nederlandstalige en een Franstalige zusterpartij loont", aldus Rik Jellema. Ecolo-Groen krijgt met Olivier Deleuze in Watermaal-Bosvoorde ook zijn eerste Burgemeetser in Brussel.Thielemans maakt coalitie met liberalen De Brusselse burgemeester Freddy Thielemans (PS) heeft in de stad Brussel een akkoord gesloten met de Nederlands- en Franstalige liberalen. Thielemans trok samen met sp.a naar de kiezer. PS-sp.a haalde 29,1 procent van de stemmen en achttien zetels, voor cdH (18 procent en tien zetels) en MR (17,9 procent en tien zetels). Ecolo en FDF volgen met respectievelijk zeven en drie zetels. N-VA haalde er één. (Belga/TV)