De Mechelse afdeling van Groen! weigert naar de nieuwjaarsreceptie van aartsbisschop André Léonard en het aartsbisdom Mechelen-Brussel te gaan. Volgens de partij heeft Léonard het te bont gemaakt.

Groen!-Mechelen, met onder meer Kamerlid Kristof Calvo en schepen Marina De Bie, zegt dat ze volgende week dinsdag heel bewust niet naar de receptie gaat.

Volgens Groen! is Léonard een vooraanstaande inwoner van Mechelen, maar heeft hij het het voorbije jaar te bont gemaakt. Er wordt verwezen naar zijn uitspraken over seksueel misbruik, holebi's en vrouwen.

Groen! wijst op de voorbeeldfunctie van Léonard als woordvoerder
van de grootste geloofgemeenschap in ons land. Volgens de partij heeft hij de voorbije maanden onaanvaardbare uitspraken gedaan.

Volgens De Bie zijn zowel gelovigen als niet-gelovigen en mensen met een andere levensbeschouwing terecht verontwaardigd.

De Mechelse afdeling van Groen! weigert naar de nieuwjaarsreceptie van aartsbisschop André Léonard en het aartsbisdom Mechelen-Brussel te gaan. Volgens de partij heeft Léonard het te bont gemaakt.Groen!-Mechelen, met onder meer Kamerlid Kristof Calvo en schepen Marina De Bie, zegt dat ze volgende week dinsdag heel bewust niet naar de receptie gaat. Volgens Groen! is Léonard een vooraanstaande inwoner van Mechelen, maar heeft hij het het voorbije jaar te bont gemaakt. Er wordt verwezen naar zijn uitspraken over seksueel misbruik, holebi's en vrouwen.Groen! wijst op de voorbeeldfunctie van Léonard als woordvoerder van de grootste geloofgemeenschap in ons land. Volgens de partij heeft hij de voorbije maanden onaanvaardbare uitspraken gedaan. Volgens De Bie zijn zowel gelovigen als niet-gelovigen en mensen met een andere levensbeschouwing terecht verontwaardigd.