'Minister-president Geert Bourgeois moet dringend orde brengen in de Vlaamse regering.' Dat zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska na het incident met Open VLD-minister Annemie Turtelboom in de plenaire van het Vlaams Parlement. Het kabinet-Bourgeois geeft intussen geen commentaar op het incident.

Dinsdagavond moest Open VLD-minister Annemie Turtelboom spitsroeden lopen in het Vlaams Parlement. Ze werd opgevorderd door het parlement om tekst en uitleg te komen geven over de manier en het tijdstip waarop zij door federaal minister van Begroting Johan Van Overtveldt (N-VA) dinsdag op de hoogte is gebracht van de nieuwe cijfers van de fiscale inkomsten van de gewesten.

Teugels in handen nemen

De oppositiepartijen namen geen genoegen met de uitleg van de Open VLD-minister. Daarom wil Groen-fractieleider Björn Rzoska ook dat minister-president Geert Bourgeois (N-VA)'dringend orde brengt' in de Vlaamse regering. 'Hij moet garanderen dat begrotingsminister Turtelboom heel precies en transparant met de begroting omspringt. Van de minister die dagelijks met het belastinggeld omgaat, verwachten we goed bestuur en uitmuntende nauwkeurigheid', zegt de Groen-fractieleider.

Het is de verantwoordelijkheid van de minister-president: hij moet de regeringsploeg doen stoppen met kibbelen zodat die eindelijk hard werkt

Björn Rzoska

Het incident-Turtelboom is volgens Rzoska ook een bewijs van de 'diepere malaise binnen de regering.' 'De slechte score van Schauvliege, de rel over de poldergraslanden, de braaksel-tweet van de minister-president: in korte tijd sloeg een hele reeks incidenten tussen de N-VA, Open VLD en CD&V de waarnemers met verstomming', aldus Rzoska.

Volgens Rzoska moet Bourgeois dringend de teugels in handen nemen. 'Het is de verantwoordelijkheid van de minister-president: hij moet de regeringsploeg doen stoppen met kibbelen zodat die eindelijk hard werkt. De Vlamingen hebben daar recht op.' (Belga/AVE)

'Minister-president Geert Bourgeois moet dringend orde brengen in de Vlaamse regering.' Dat zegt Groen-fractieleider Björn Rzoska na het incident met Open VLD-minister Annemie Turtelboom in de plenaire van het Vlaams Parlement. Het kabinet-Bourgeois geeft intussen geen commentaar op het incident.Dinsdagavond moest Open VLD-minister Annemie Turtelboom spitsroeden lopen in het Vlaams Parlement. Ze werd opgevorderd door het parlement om tekst en uitleg te komen geven over de manier en het tijdstip waarop zij door federaal minister van Begroting Johan Van Overtveldt (N-VA) dinsdag op de hoogte is gebracht van de nieuwe cijfers van de fiscale inkomsten van de gewesten.De oppositiepartijen namen geen genoegen met de uitleg van de Open VLD-minister. Daarom wil Groen-fractieleider Björn Rzoska ook dat minister-president Geert Bourgeois (N-VA)'dringend orde brengt' in de Vlaamse regering. 'Hij moet garanderen dat begrotingsminister Turtelboom heel precies en transparant met de begroting omspringt. Van de minister die dagelijks met het belastinggeld omgaat, verwachten we goed bestuur en uitmuntende nauwkeurigheid', zegt de Groen-fractieleider. Het incident-Turtelboom is volgens Rzoska ook een bewijs van de 'diepere malaise binnen de regering.' 'De slechte score van Schauvliege, de rel over de poldergraslanden, de braaksel-tweet van de minister-president: in korte tijd sloeg een hele reeks incidenten tussen de N-VA, Open VLD en CD&V de waarnemers met verstomming', aldus Rzoska.Volgens Rzoska moet Bourgeois dringend de teugels in handen nemen. 'Het is de verantwoordelijkheid van de minister-president: hij moet de regeringsploeg doen stoppen met kibbelen zodat die eindelijk hard werkt. De Vlamingen hebben daar recht op.' (Belga/AVE)