In Denderleeuw wordt vrijdagavond een nieuwe lokale afdeling van de partij Groen voorgesteld. "De traditionele partijen die er altijd met één zetel verschil geraakten, zullen bij de volgende verkiezingen moeten uitkijken naar andere partners, als we de resultaten van de vorige verkiezingen kunnen doortrekken", zegt Steven Debruyn, een van de initiatiefnemers.

Onbestuurbaar

Zoals bekend verliep in Denderleeuw de coalitievorming na de vorige gemeenteraadsverkiezingen bijzonder moeizaam. SP.A-OPEN haalde er acht zetels en verbond zich met Open VLD Plus, die er drie haalde. Na maandenlange bemiddeling door wijlen gouverneur Denys, sloot N-VA (zeven zetels) een coalitieakkoord met CD&V (vier zetels) en Open VLD Plus (drie zetels), maar één raadslid zetelde als onafhankelijke waardoor de coalitie 13 op 25 zitjes heeft.

Tien dagen geleden riep een meerderheid van de gemeenteraadsleden, waaronder coalitiepartner CD&V, de onbestuurbaarheid uit. Het is nu wachten op initiatief van Vlaams minister van Bestuurszaken Homans (N-VA) om gouverneur Briers een bemiddelingsopdracht te geven. "Politiek zoals die in Denderleeuw de laatste jaren wordt opgevoerd, maakt mensen onverschillig, maar het is net dan dat je als burger moet opstaan en je verantwoordelijkheid nemen, zegt Wim Van Wesemael, voorzitter van Groen Denderleeuw in een mededeling. "We hebben een positief project dat gaat over de toekomst van alle Denderleeuwenaren."

De focus ligt op vijf beleidspunten : een leefbaar Denderleeuw, een kindvriendelijke omgeving, mobiliteit, diversiteit en participatie. (Belga/WB)

In Denderleeuw wordt vrijdagavond een nieuwe lokale afdeling van de partij Groen voorgesteld. "De traditionele partijen die er altijd met één zetel verschil geraakten, zullen bij de volgende verkiezingen moeten uitkijken naar andere partners, als we de resultaten van de vorige verkiezingen kunnen doortrekken", zegt Steven Debruyn, een van de initiatiefnemers.Zoals bekend verliep in Denderleeuw de coalitievorming na de vorige gemeenteraadsverkiezingen bijzonder moeizaam. SP.A-OPEN haalde er acht zetels en verbond zich met Open VLD Plus, die er drie haalde. Na maandenlange bemiddeling door wijlen gouverneur Denys, sloot N-VA (zeven zetels) een coalitieakkoord met CD&V (vier zetels) en Open VLD Plus (drie zetels), maar één raadslid zetelde als onafhankelijke waardoor de coalitie 13 op 25 zitjes heeft. Tien dagen geleden riep een meerderheid van de gemeenteraadsleden, waaronder coalitiepartner CD&V, de onbestuurbaarheid uit. Het is nu wachten op initiatief van Vlaams minister van Bestuurszaken Homans (N-VA) om gouverneur Briers een bemiddelingsopdracht te geven. "Politiek zoals die in Denderleeuw de laatste jaren wordt opgevoerd, maakt mensen onverschillig, maar het is net dan dat je als burger moet opstaan en je verantwoordelijkheid nemen, zegt Wim Van Wesemael, voorzitter van Groen Denderleeuw in een mededeling. "We hebben een positief project dat gaat over de toekomst van alle Denderleeuwenaren." De focus ligt op vijf beleidspunten : een leefbaar Denderleeuw, een kindvriendelijke omgeving, mobiliteit, diversiteit en participatie. (Belga/WB)