De twee 'kleine' partijen CD&V en Open VLD hebben volgens ex-Antwerpse lijsttrekster Almaci nauwelijks concrete wijzigingen kunnen aanbrengen in de formateursnota van Bart De Wever.

Vage voorstellen

"Wij zullen stevig oppositie voeren en dat zal nodig zijn", zegt ze. "Op basis van een eerste oppervlakkige lezing van de tekst lijkt er me weinig verschil met de eerste nota. Liesbeth Homans van N-VA zegt wel dat het een sociaal akkoord is, maar dan heeft zij daar toch een andere definitie van."

De Groen-politica ziet ook vooral veel vage voorstellen als het aankomt op het diversiteitsbeleid, (kinder)armoedebestrijding en mobiliteit.

"Het STOP-principe staat er nu wel in, maar dat lijkt 'windowdressing' om het gezicht van CD&V te redden. Het zwaartepunt verschuift naar de wagen", vreest Almaci. "Op het vlak van diversiteit is er dan weer geen enkel concreet voorstel om discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken."

Ook het afhankelijk maken van het leefloon - "een basisvoorziening die zelf al een laatste vangnet is" - aan taalbereidheid, vindt Almaci niet kunnen.

Oosterweel

Op het vlak van de Oosterweelverbinding, waar Groen bij de verkiezingen een breekpunt van maakte, ziet Almaci tot haar spijt geen wijziging ten opzichte van de formateursnota. "Die passage is exact dezelfde gebleven, terwijl bijvoorbeeld Open VLD daar toch andere prioriteiten rond had." (Belga/TV)

De twee 'kleine' partijen CD&V en Open VLD hebben volgens ex-Antwerpse lijsttrekster Almaci nauwelijks concrete wijzigingen kunnen aanbrengen in de formateursnota van Bart De Wever.Vage voorstellen "Wij zullen stevig oppositie voeren en dat zal nodig zijn", zegt ze. "Op basis van een eerste oppervlakkige lezing van de tekst lijkt er me weinig verschil met de eerste nota. Liesbeth Homans van N-VA zegt wel dat het een sociaal akkoord is, maar dan heeft zij daar toch een andere definitie van." De Groen-politica ziet ook vooral veel vage voorstellen als het aankomt op het diversiteitsbeleid, (kinder)armoedebestrijding en mobiliteit. "Het STOP-principe staat er nu wel in, maar dat lijkt 'windowdressing' om het gezicht van CD&V te redden. Het zwaartepunt verschuift naar de wagen", vreest Almaci. "Op het vlak van diversiteit is er dan weer geen enkel concreet voorstel om discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken." Ook het afhankelijk maken van het leefloon - "een basisvoorziening die zelf al een laatste vangnet is" - aan taalbereidheid, vindt Almaci niet kunnen.Oosterweel Op het vlak van de Oosterweelverbinding, waar Groen bij de verkiezingen een breekpunt van maakte, ziet Almaci tot haar spijt geen wijziging ten opzichte van de formateursnota. "Die passage is exact dezelfde gebleven, terwijl bijvoorbeeld Open VLD daar toch andere prioriteiten rond had." (Belga/TV)