Groen! gaat akkoord met de vijf onderhandelingsprincipes van formateur Elio Di Rupo. De partij is "blij" dat na meer dan een jaar onderhandelingen, de onderhandelingen eindelijk kunnen worden opgestart. Dat liet Groen! woensdagavond weten.

Eerder op de dag stelde CD&V-voorzitter Wouter Beke dat zijn partij de onderhandelingen over B-H-V wil opstarten, op voorwaarde dat ook de andere zeven partijen ermee instemmen de zogenaamde 'ballast' - onder meer de tweetalige kieskring - uit de onderhandelingen te halen. CD&V leek zo in te gaan op de vijf principes die formateur Elio Di Rupo voorgeschoteld had.

Open VLD en SP.A spraken van een stap vooruit, N-VA reageerde zwaar ontgoocheld. (Belga/KVDA)

Groen! gaat akkoord met de vijf onderhandelingsprincipes van formateur Elio Di Rupo. De partij is "blij" dat na meer dan een jaar onderhandelingen, de onderhandelingen eindelijk kunnen worden opgestart. Dat liet Groen! woensdagavond weten. Eerder op de dag stelde CD&V-voorzitter Wouter Beke dat zijn partij de onderhandelingen over B-H-V wil opstarten, op voorwaarde dat ook de andere zeven partijen ermee instemmen de zogenaamde 'ballast' - onder meer de tweetalige kieskring - uit de onderhandelingen te halen. CD&V leek zo in te gaan op de vijf principes die formateur Elio Di Rupo voorgeschoteld had. Open VLD en SP.A spraken van een stap vooruit, N-VA reageerde zwaar ontgoocheld. (Belga/KVDA)