Brussels Staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets (CD&V) activeert dit weekend een nieuwe hotspot voor gratis wifi aan de CCN-uitgang van het Noordstation. De activatie van de 31ste hotspot van het Gewest wordt versneld zodat alle vluchtelingen van het nabijgelegen Maximiliaanpark toegang hebben tot gratis wifi, kondigt ze in een mededeling aan.

'De schrijnende situatie van de vluchtelingen vraagt onmiddellijke actie. Ik activeer dit weekend een hotspot voor gratis wifi in de Noordwijk. Voor de vluchtelingen is het levensnoodzakelijk om contact te houden met hun familieleden elders in Europa en in het thuisland. Dankzij Urbizone kan dit snel, veilig en gratis', stelt Staatssecretaris Bianca Debaets.

Ze verwijst ook naar de vele burgerinitiatieven voor vluchtelingen via nieuwe, slimme technologie. 'Ik denk aan de onlangs gelanceerde website http://offerhelp.be/waarbij vluchtelingen, vrijwilligers en organisaties digitaal met elkaar in contact staan.'

Ook voor pendelaars

De nieuwe Brusselse hotspot staat ook ter beschikking van de Brusselaars, pendelaars en bezoekers. Urbizone past binnen de uitbouw door staatssecretaris Bianca Debaets van Brussel als Smart City, waar digitale technologie ten dienste staat van de Brusselaars. In de toekomst wordt het netwerk van hotspots nog gevoelig uitgebreid. De Brusselaar bepaalt mee de locaties waarop wifi wordt aangeboden via de Smart City portaalsite van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het gewestelijke wifinetwerk Urbizone wordt beheerd door IRISnet, de gewestelijke telecom-operator, in samenwerking met het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest. (Belga/AVE)

Brussels Staatssecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets (CD&V) activeert dit weekend een nieuwe hotspot voor gratis wifi aan de CCN-uitgang van het Noordstation. De activatie van de 31ste hotspot van het Gewest wordt versneld zodat alle vluchtelingen van het nabijgelegen Maximiliaanpark toegang hebben tot gratis wifi, kondigt ze in een mededeling aan.'De schrijnende situatie van de vluchtelingen vraagt onmiddellijke actie. Ik activeer dit weekend een hotspot voor gratis wifi in de Noordwijk. Voor de vluchtelingen is het levensnoodzakelijk om contact te houden met hun familieleden elders in Europa en in het thuisland. Dankzij Urbizone kan dit snel, veilig en gratis', stelt Staatssecretaris Bianca Debaets. Ze verwijst ook naar de vele burgerinitiatieven voor vluchtelingen via nieuwe, slimme technologie. 'Ik denk aan de onlangs gelanceerde website http://offerhelp.be/waarbij vluchtelingen, vrijwilligers en organisaties digitaal met elkaar in contact staan.'De nieuwe Brusselse hotspot staat ook ter beschikking van de Brusselaars, pendelaars en bezoekers. Urbizone past binnen de uitbouw door staatssecretaris Bianca Debaets van Brussel als Smart City, waar digitale technologie ten dienste staat van de Brusselaars. In de toekomst wordt het netwerk van hotspots nog gevoelig uitgebreid. De Brusselaar bepaalt mee de locaties waarop wifi wordt aangeboden via de Smart City portaalsite van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.Het gewestelijke wifinetwerk Urbizone wordt beheerd door IRISnet, de gewestelijke telecom-operator, in samenwerking met het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest. (Belga/AVE)