Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en stelde vast dat het te gevaarlijk was om de granaat (ver) te vervoeren. Ze werd daarom enkele uren later op een braakliggend terrein in de buurt gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Bij het incident vielen geen gewonden. "De woning zelf werd wel ontruimd, net als de naastliggende gebouwen", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. "Ook op straat werd een ruime veiligheidszone ingesteld, maar gezien het vroege uur zorgde dat niet voor problemen. Bij het gecontroleerd tot ontploffing brengen van de granaat was er wel een luide knal te horen."

De feiten speelden zich omstreeks 1 uur af in de Van Heystveltstraat. Daar werden in maart 2018 ook al eens twee explosieven naar een woning gegooid, toen wel met een ontploffing en schade aan wagens en gevels tot gevolg.

Of er net als toen vermoedelijk een link is met het drugsmilieu, zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Antwerpen was de voorbije jaren al tientallen keren het decor voor soortgelijk drugsgeweld.

Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en stelde vast dat het te gevaarlijk was om de granaat (ver) te vervoeren. Ze werd daarom enkele uren later op een braakliggend terrein in de buurt gecontroleerd tot ontploffing gebracht.Bij het incident vielen geen gewonden. "De woning zelf werd wel ontruimd, net als de naastliggende gebouwen", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. "Ook op straat werd een ruime veiligheidszone ingesteld, maar gezien het vroege uur zorgde dat niet voor problemen. Bij het gecontroleerd tot ontploffing brengen van de granaat was er wel een luide knal te horen." De feiten speelden zich omstreeks 1 uur af in de Van Heystveltstraat. Daar werden in maart 2018 ook al eens twee explosieven naar een woning gegooid, toen wel met een ontploffing en schade aan wagens en gevels tot gevolg. Of er net als toen vermoedelijk een link is met het drugsmilieu, zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Antwerpen was de voorbije jaren al tientallen keren het decor voor soortgelijk drugsgeweld.