Granaat binnengegooid in woning in Deurne, maar niet ontploft

Archieffoto van Dovo © Belga

In het Antwerpse district Deurne is in de nacht van woensdag op donderdag een granaat binnengegooid in een woning. Dat zegt de lokale politie. Het explosief kwam er echter niet tot ontploffing.

Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en stelde vast dat het te gevaarlijk was om de granaat (ver) te vervoeren. Ze werd daarom enkele uren later op een braakliggend terrein in de buurt gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Bij het incident vielen geen gewonden. “De woning zelf werd wel ontruimd, net als de naastliggende gebouwen”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Ook op straat werd een ruime veiligheidszone ingesteld, maar gezien het vroege uur zorgde dat niet voor problemen. Bij het gecontroleerd tot ontploffing brengen van de granaat was er wel een luide knal te horen.”

De feiten speelden zich omstreeks 1 uur af in de Van Heystveltstraat. Daar werden in maart 2018 ook al eens twee explosieven naar een woning gegooid, toen wel met een ontploffing en schade aan wagens en gevels tot gevolg.

Of er net als toen vermoedelijk een link is met het drugsmilieu, zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Antwerpen was de voorbije jaren al tientallen keren het decor voor soortgelijk drugsgeweld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content