De reactie van gouverneur Jan Briers op de treinramp in Wetteren werd door verschillende Kamerleden op de korrel genomen. 'Is zijn onervarenheid een factor geweest?'

Bercy Slegers (CD&V) had opvallend strenge kritiek voor gouverneur Jan Briers (N-VA). "De vraag stelt zich of de onervarenheid van de nieuwe gouverneur van Oost-Vlaanderen op het vlak van rampenplanning een factor is geweest in de verwarrende communicatie rond deze gebeurtenis", aldus Slegers.

Ook SP.A en Groen uitten gelijkaardige commentaren.

Peter Dedecker (N-VA) verdedigde zijn partijgenoot Briers en benadrukte dat de andere partijen van deze ramp politiek misbruik willen maken. "Op kap van de slachtoffers in Wetteren, hier in Brussel een politiek spelletje spelen, dat vind ik beneden alle peil. Dit is echt niet het moment om van politieke wissels te spreken."

Rampenplan

Ondertussen blijft de situatie in Wetteren veranderen en dat is ook een van de redenen waarom communicatie zo moeilijk is, benadrukte minister van Binnenlandse zaken Joëlle Milquet (CDH). "Op dit moment is de situatie is nog steeds niet onder controle", zei ze.

Niet alleen de communicatie, ook het rampenplan moest het bij de verschillende fracties ontgelden. "Ik sta achter een grondige evaluatie van het rampenplan", gaf Milquet aan. "Maar laat ons niet te snel oordelen. Een dergelijk plan kan immers niet alles voorzien." (Belga/AVE)

De reactie van gouverneur Jan Briers op de treinramp in Wetteren werd door verschillende Kamerleden op de korrel genomen. 'Is zijn onervarenheid een factor geweest?' Bercy Slegers (CD&V) had opvallend strenge kritiek voor gouverneur Jan Briers (N-VA). "De vraag stelt zich of de onervarenheid van de nieuwe gouverneur van Oost-Vlaanderen op het vlak van rampenplanning een factor is geweest in de verwarrende communicatie rond deze gebeurtenis", aldus Slegers. Ook SP.A en Groen uitten gelijkaardige commentaren. Peter Dedecker (N-VA) verdedigde zijn partijgenoot Briers en benadrukte dat de andere partijen van deze ramp politiek misbruik willen maken. "Op kap van de slachtoffers in Wetteren, hier in Brussel een politiek spelletje spelen, dat vind ik beneden alle peil. Dit is echt niet het moment om van politieke wissels te spreken." RampenplanOndertussen blijft de situatie in Wetteren veranderen en dat is ook een van de redenen waarom communicatie zo moeilijk is, benadrukte minister van Binnenlandse zaken Joëlle Milquet (CDH). "Op dit moment is de situatie is nog steeds niet onder controle", zei ze. Niet alleen de communicatie, ook het rampenplan moest het bij de verschillende fracties ontgelden. "Ik sta achter een grondige evaluatie van het rampenplan", gaf Milquet aan. "Maar laat ons niet te snel oordelen. Een dergelijk plan kan immers niet alles voorzien." (Belga/AVE)