Volgens de kranten van Mediahuis legde minister Koen Geens een reeks beperkingen op nadat een poging om met de sector zelf tot vrijwillige regels te komen op niets is uitgedraaid.

De gokwebsites voeren agressief reclame. "Het is echt verregaand: eens je geregistreerd bent, achtervolgen die bedrijven je online. Met misleidende zogenaamde 'gratis bonussen'. Of met telefoontjes hoe het komt dat je niet meer gokt", zegt men bij het Vlaams Expertisecentrum voor Drugs- en Alcoholproblemen.

'Stap in de goede richting'

"Er een koninklijk besluit klaar om die wildgroei aan reclame aan te pakken", aldus Geens' woordvoerster Sieghild Lacoere. De grote lijnen daarvan: geen opdringerige mails meer naar probleemspelers die zich op de zwarte lijst van gokkers hebben laten plaatsen, maar ook geen gokreclame meer tijdens familieprogramma's op tv, en een beperking van de reclame tijdens veelbekeken sportwedstrijden.

"Dit KB (dat nog ondertekend moet worden, red.) is een stap in de goeie richting", zegt Marijs Geirnaert van de VAD.

(Belga/RR)

Volgens de kranten van Mediahuis legde minister Koen Geens een reeks beperkingen op nadat een poging om met de sector zelf tot vrijwillige regels te komen op niets is uitgedraaid.De gokwebsites voeren agressief reclame. "Het is echt verregaand: eens je geregistreerd bent, achtervolgen die bedrijven je online. Met misleidende zogenaamde 'gratis bonussen'. Of met telefoontjes hoe het komt dat je niet meer gokt", zegt men bij het Vlaams Expertisecentrum voor Drugs- en Alcoholproblemen. "Er een koninklijk besluit klaar om die wildgroei aan reclame aan te pakken", aldus Geens' woordvoerster Sieghild Lacoere. De grote lijnen daarvan: geen opdringerige mails meer naar probleemspelers die zich op de zwarte lijst van gokkers hebben laten plaatsen, maar ook geen gokreclame meer tijdens familieprogramma's op tv, en een beperking van de reclame tijdens veelbekeken sportwedstrijden. "Dit KB (dat nog ondertekend moet worden, red.) is een stap in de goeie richting", zegt Marijs Geirnaert van de VAD.(Belga/RR)