De Godetia, een commando- en logistiek steunschip van de Belgische marine, is vrijdag teruggekeerd van een twee maanden durende missie voor de Afrikaanse Westkust.

Het schip was op 8 februari vertrokken naar Afrika, waar plaatselijke instructeurs werden opgeleid in de strijd tegen de piraterij, de illegale visvangst en de illegale wapen-, drugs- en mensenhandel. Er werd ook 35 ton hulpgoederen gelost.

De opdracht van de Godetia, die een honderdtal bemanningsleden aan boord had, kaderde in het Amerikaanse Africa Partnership Station-programma (APS).

"We zullen voor de kust van Benin, Togo, Kongo en Kameroen Amerikaanse instructeurs opleiden in een aantal
taken die doorgaans tot die van de kustwacht behoren', zo zei
korvetkapitein Jan Dujardin, die het commando voerde, bij de start van de reis.

Het is immers de bedoeling dat de Afrikaanse kustwachten op termijn zelfstandig kunnen opereren in de strijd tegen diverse illegale praktijken.

Volgens Dujardin verliep de missie zonder incidenten en liep het schip of de bemanning nooit gevaar.

De Godetia, een commando- en logistiek steunschip van de Belgische marine, is vrijdag teruggekeerd van een twee maanden durende missie voor de Afrikaanse Westkust.Het schip was op 8 februari vertrokken naar Afrika, waar plaatselijke instructeurs werden opgeleid in de strijd tegen de piraterij, de illegale visvangst en de illegale wapen-, drugs- en mensenhandel. Er werd ook 35 ton hulpgoederen gelost.De opdracht van de Godetia, die een honderdtal bemanningsleden aan boord had, kaderde in het Amerikaanse Africa Partnership Station-programma (APS). "We zullen voor de kust van Benin, Togo, Kongo en Kameroen Amerikaanse instructeurs opleiden in een aantal taken die doorgaans tot die van de kustwacht behoren', zo zei korvetkapitein Jan Dujardin, die het commando voerde, bij de start van de reis.Het is immers de bedoeling dat de Afrikaanse kustwachten op termijn zelfstandig kunnen opereren in de strijd tegen diverse illegale praktijken. Volgens Dujardin verliep de missie zonder incidenten en liep het schip of de bemanning nooit gevaar.