De geschorste politiebaas Glenn Audenaert heeft aan de niet onbesproken ondernemer George Forrest een voorstel gedaan om een veiligheidsbedrijf op te richten dat schepen moet beschermen tegen Somalische piraten. Dat vernam De Morgen in gerechtelijke kringen. Het verhaal is bevestigd door Forrest.

George Forrest staat aan het hoofd van de Groupe Forrest International (GFI), een mijnbouwgigant die vooral in Congo actief is. Het parket van Dendermonde weigerde over deze zaak elk commentaar te geven.

Navraag bij George Forrest leert dat Glenn Audenaert hem twee maanden geleden een zakelijk voorstel heeft gedaan.

Post-politiecarrière voorbereiden

"Het is niet zo dat de heer Forrest vriendschapsbanden heeft met de heer Audenaert", zegt Forrests communicatiedirecteur Olivier Alsteens. "Beide heren kennen elkaar niet. Wel is het zo dat Audenaert ons twee maanden geleden contacteerde met een zakelijk voorstel. Er was een ontmoeting tussen Forrest en Audenaert op onze hoofdzetel in Waver waarbij die laatste ons een investeringsdossier overhandigde. Het ging om een project inzake beveiliging van maritieme transporten voor de kusten van Somalië en Kenia."

Pierre Chevalier, Open Vld'er en senior vicepresident van de Groupe Forrest, was niet aanwezig op de vergaderingen met Audenaert, maar zegt dat de politiechef "en enkele andere mensen uit de justitiesfeer" een veiligheidsproject bij Forrest indienden. "Wij zijn daar niet op ingegaan. Wel hadden we de indruk dat Audenaert zijn post-politiecarrière aan het voorbereiden was." (Belga/TE)

De geschorste politiebaas Glenn Audenaert heeft aan de niet onbesproken ondernemer George Forrest een voorstel gedaan om een veiligheidsbedrijf op te richten dat schepen moet beschermen tegen Somalische piraten. Dat vernam De Morgen in gerechtelijke kringen. Het verhaal is bevestigd door Forrest. George Forrest staat aan het hoofd van de Groupe Forrest International (GFI), een mijnbouwgigant die vooral in Congo actief is. Het parket van Dendermonde weigerde over deze zaak elk commentaar te geven. Navraag bij George Forrest leert dat Glenn Audenaert hem twee maanden geleden een zakelijk voorstel heeft gedaan. Post-politiecarrière voorbereiden "Het is niet zo dat de heer Forrest vriendschapsbanden heeft met de heer Audenaert", zegt Forrests communicatiedirecteur Olivier Alsteens. "Beide heren kennen elkaar niet. Wel is het zo dat Audenaert ons twee maanden geleden contacteerde met een zakelijk voorstel. Er was een ontmoeting tussen Forrest en Audenaert op onze hoofdzetel in Waver waarbij die laatste ons een investeringsdossier overhandigde. Het ging om een project inzake beveiliging van maritieme transporten voor de kusten van Somalië en Kenia." Pierre Chevalier, Open Vld'er en senior vicepresident van de Groupe Forrest, was niet aanwezig op de vergaderingen met Audenaert, maar zegt dat de politiechef "en enkele andere mensen uit de justitiesfeer" een veiligheidsproject bij Forrest indienden. "Wij zijn daar niet op ingegaan. Wel hadden we de indruk dat Audenaert zijn post-politiecarrière aan het voorbereiden was." (Belga/TE)