De treinbestuurder die de giframp in Wetteren veroorzaakte, reed nog sneller dan aanvankelijk werd aangenomen. Dat meldt Het Nieuwsblad zaterdag.

Volgens Het Nieuwsblad reed de giftrein niet 80 maar 87 kilometer per uur op een plaats waar hij maar 40 kilometer per uur mocht rijden. Dat is dus ruim tweemaal zo snel als toegelaten.

De treinbestuurder probeerde volgens de krant nog te remmen, maar vermoedelijk deed het bruuske manoeuvre de vloeistoffen in de tanks zo klotsen dat de goederentrein uit de sporen werd geslingerd.

Aan gebrek aan ervaring kan het ongeval in ieder geval niet gelegen hebben. De treinbestuurder uit Rotterdam, die voor de Nederlandse tak van DB Schenker werkt, had namelijk al 25 jaar ervaring met het besturen van treinen achter de rug. Onlangs onderging hij nog met succes de psychologische en fysieke tests die treinbestuurders moeten afleggen om hun rijbewijs te behouden. Sinds het ongeval krijgt de bestuurder psychologische hulp.

Sinds vannacht ligt de goederentrein intussen een week naast de sporen. Door de vrijgekomen gifstoffen viel één dodelijk slachtoffer, terwijl bewoners in de buurt van het ongeval hun huis moesten verlaten. Sinds vrijdag is de brandweer begonnen met het bergen van het treinwrak. (Belga/BO)

De treinbestuurder die de giframp in Wetteren veroorzaakte, reed nog sneller dan aanvankelijk werd aangenomen. Dat meldt Het Nieuwsblad zaterdag. Volgens Het Nieuwsblad reed de giftrein niet 80 maar 87 kilometer per uur op een plaats waar hij maar 40 kilometer per uur mocht rijden. Dat is dus ruim tweemaal zo snel als toegelaten. De treinbestuurder probeerde volgens de krant nog te remmen, maar vermoedelijk deed het bruuske manoeuvre de vloeistoffen in de tanks zo klotsen dat de goederentrein uit de sporen werd geslingerd. Aan gebrek aan ervaring kan het ongeval in ieder geval niet gelegen hebben. De treinbestuurder uit Rotterdam, die voor de Nederlandse tak van DB Schenker werkt, had namelijk al 25 jaar ervaring met het besturen van treinen achter de rug. Onlangs onderging hij nog met succes de psychologische en fysieke tests die treinbestuurders moeten afleggen om hun rijbewijs te behouden. Sinds het ongeval krijgt de bestuurder psychologische hulp. Sinds vannacht ligt de goederentrein intussen een week naast de sporen. Door de vrijgekomen gifstoffen viel één dodelijk slachtoffer, terwijl bewoners in de buurt van het ongeval hun huis moesten verlaten. Sinds vrijdag is de brandweer begonnen met het bergen van het treinwrak. (Belga/BO)