Op zijn laatste werkdag heeft de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie, Ghislain Londers, scherp uitgehaald naar voormalig premier Yves Leterme. Londers zegt in een exclusief interview met vtm dat Leterme het imago van Londers probeerde te schaden, wat de magistraat "zielig" vindt voor een premier.

De topmagistraat liet de regering-Leterme in 2008 vallen met een brief naar toenmalig Kamervoorzitter Herman Van Rompuy, waarin hij schreef dat er aanwijzingen zijn dat de regering de verkoop van bank Fortis probeerde te beïnvloeden. Premier Yves Leterme en minister van Justitie Jo Vandeurzen moesten daardoor opstappen. "Ik heb daar zeker geen spijt van", meldt Londers in Het Nieuws.

"Ik blijf vandaag nog overtuigd dat er wel degelijk op dat ogenblik een miskenning geweest is van de scheiding der machten, en dat er iemand iets moest doen."

Londers diende in september dit jaar zelf ontslag in, maar nog voor hij dat zelf kon bekendmaken, had Leterme het al gelekt naar de media. "Uit een soort wraak", beweert Londers nu. "Of toch wel een

poging om mij te beschadigen. Persoonlijk vind ik dat een beetje pathetisch en een beetje zielig dat een eerste minister zich met zoiets bezighoudt. Misschien moeten we daar de conclusie uit trekken dat het niet is omdat men 800.000 stemmen heeft, dat men ook een groot staatsman is", klinkt het scherp. (Belga/INM)

Op zijn laatste werkdag heeft de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie, Ghislain Londers, scherp uitgehaald naar voormalig premier Yves Leterme. Londers zegt in een exclusief interview met vtm dat Leterme het imago van Londers probeerde te schaden, wat de magistraat "zielig" vindt voor een premier. De topmagistraat liet de regering-Leterme in 2008 vallen met een brief naar toenmalig Kamervoorzitter Herman Van Rompuy, waarin hij schreef dat er aanwijzingen zijn dat de regering de verkoop van bank Fortis probeerde te beïnvloeden. Premier Yves Leterme en minister van Justitie Jo Vandeurzen moesten daardoor opstappen. "Ik heb daar zeker geen spijt van", meldt Londers in Het Nieuws. "Ik blijf vandaag nog overtuigd dat er wel degelijk op dat ogenblik een miskenning geweest is van de scheiding der machten, en dat er iemand iets moest doen." Londers diende in september dit jaar zelf ontslag in, maar nog voor hij dat zelf kon bekendmaken, had Leterme het al gelekt naar de media. "Uit een soort wraak", beweert Londers nu. "Of toch wel een poging om mij te beschadigen. Persoonlijk vind ik dat een beetje pathetisch en een beetje zielig dat een eerste minister zich met zoiets bezighoudt. Misschien moeten we daar de conclusie uit trekken dat het niet is omdat men 800.000 stemmen heeft, dat men ook een groot staatsman is", klinkt het scherp. (Belga/INM)