N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever is er minder erg aan toe dan eerst werd gevreesd. Dat liet zijn woordvoerder Philippe Beinaerts weten, aldus Gazet van Antwerpen.

Woensdagmiddag werd Bart De Wever onwel in het Vlaamse parlement. "Op bevel van de arts van het Vlaams Parlement werd hij meteen gehospitaliseerd", zei De Wevers woordvoerder. "Het was op geen enkel moment levensbedreigend, maar wel serieus genoeg om naar het ziekenhuis te gaan", voegt een N-VA-kopstuk daar aan toe.

Bart De Wever voelde zich in de ochtend al wat ziekjes, schrijft Het Laatste Nieuws. Een interview met P-magazine liet hij uitstellen.

Geen hartritmestoornissen

Aanvankelijk werd gevreesd voor hartproblemen, omdat De Wever ook pijn had in de borststreek. Voorlopig wil de woordvoerder geen verdere details geven, "al kan ik wel de geruchten dat het zou gaan over hartklachten, ontkrachten", zei hij.

Uit onderzoek bleek dat het niet om hartritmestoornissen ging. Volgens zijn omgeving kampt De Wever met bloeddrukproblemen en stress- en vermoeidheidsverschijnselen.

Combinatie burgemeesterschap en partijvoorzitter

De Wever leidt al jaren een hectisch leven met veel stress en weinig slaap. De combinatie van het Antwerps burgemeesterschap en N-VA-partijvoorzitter, vreet aan hem zeggen omstaanders van De Wever. Volgens Het Laatste Nieuws verergeren speculaties over het confederalisme en zijn rol bij de verkiezingen van 2014 dit alleen maar.

Wanneer De Wever het ziekenhuis mag verlaten, is niet bekend. Waarschijnlijk blijft hij ook vandaag nog in het ziekenhuis. N-VA eerste schepen Koen Kennis neemt voorlopig zijn taken als burgemeester van Antwerpen over.

Eerder werd de echtgenote van Bart De Wever ook met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ze had een scheur in een slagader vlak onder de hersenen opgelopen.

Ik laat in het midden of De Wever strategisch ziek is of een zieke strateeg

Filip De Winter (Vlaams Belang)

De zieke Bart De Wever zorgde voor heel wat ophef in de Antwerpse gemeenteraad. Anke Van dermeersch (Vlaams Belang) postte een ongepaste tweet en werd berispt door gelegenheidsvoorzitter Marc Van Peel (CD&V). Daarop reageerde Filip De Winter (Vlaams Belang):"Ik laat in het midden of De Wever strategisch ziek is of een zieke strateeg, maar het zal wel het laatste zijn."

De N-VA fractie pikte deze uitspraak niet en verliet verontwaardigd de zaal.

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever is er minder erg aan toe dan eerst werd gevreesd. Dat liet zijn woordvoerder Philippe Beinaerts weten, aldus Gazet van Antwerpen.Woensdagmiddag werd Bart De Wever onwel in het Vlaamse parlement. "Op bevel van de arts van het Vlaams Parlement werd hij meteen gehospitaliseerd", zei De Wevers woordvoerder. "Het was op geen enkel moment levensbedreigend, maar wel serieus genoeg om naar het ziekenhuis te gaan", voegt een N-VA-kopstuk daar aan toe. Bart De Wever voelde zich in de ochtend al wat ziekjes, schrijft Het Laatste Nieuws. Een interview met P-magazine liet hij uitstellen.Aanvankelijk werd gevreesd voor hartproblemen, omdat De Wever ook pijn had in de borststreek. Voorlopig wil de woordvoerder geen verdere details geven, "al kan ik wel de geruchten dat het zou gaan over hartklachten, ontkrachten", zei hij. Uit onderzoek bleek dat het niet om hartritmestoornissen ging. Volgens zijn omgeving kampt De Wever met bloeddrukproblemen en stress- en vermoeidheidsverschijnselen. De Wever leidt al jaren een hectisch leven met veel stress en weinig slaap. De combinatie van het Antwerps burgemeesterschap en N-VA-partijvoorzitter, vreet aan hem zeggen omstaanders van De Wever. Volgens Het Laatste Nieuws verergeren speculaties over het confederalisme en zijn rol bij de verkiezingen van 2014 dit alleen maar. Wanneer De Wever het ziekenhuis mag verlaten, is niet bekend. Waarschijnlijk blijft hij ook vandaag nog in het ziekenhuis. N-VA eerste schepen Koen Kennis neemt voorlopig zijn taken als burgemeester van Antwerpen over. Eerder werd de echtgenote van Bart De Wever ook met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ze had een scheur in een slagader vlak onder de hersenen opgelopen.De zieke Bart De Wever zorgde voor heel wat ophef in de Antwerpse gemeenteraad. Anke Van dermeersch (Vlaams Belang) postte een ongepaste tweet en werd berispt door gelegenheidsvoorzitter Marc Van Peel (CD&V). Daarop reageerde Filip De Winter (Vlaams Belang):"Ik laat in het midden of De Wever strategisch ziek is of een zieke strateeg, maar het zal wel het laatste zijn."De N-VA fractie pikte deze uitspraak niet en verliet verontwaardigd de zaal.