Kim Geybels moet ook ontslag nemen als voorzitter van de N-VA-jongeren nadat ze eerder al afstand moest nemen van haar Senaatszetel als gevolg van een drugszaak in Thailand.

Geybels was in Thailand met haar vriend Bas Luyten, N-VA-gemeenteraadslid in Keerbergen en voormalig voorzitter van de N-VA-jongeren. Luyten, die volgens mediaberichten een drugsverleden heeft, zou in Thailand drugs hebben gekocht.

Volgens Geybels zouden de dealers een grote partij drugs verstopt hebben in hun kamer en ermee gedreigd hebben de Thaise politie te verwittigen als het paar niet met een grote som geld over de brug kwam. Geybels en haar vriend zouden op die chantage zijn ingegaan.

Persoonlijke medewerker

Volgens enkele kranten had Geybels Luyten vorige week aangeworven als haar persoonlijke medewerker in de Senaat, wat tegen de partijregels ingaat. Die voorzien dat iedereen een aanwervingsprocedure moet doorlopen.

De partijtop had Geybels duidelijk gemaakt dat de aanwerving niet kon, maar ze gaf daar geen gevolg aan.

Luyten is door de N-VA intussen uit de partij gezet. Hij was eerder medewerker van Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA). Dat die een einde maakte aan de samenwerking met Luyten zou volgens de N-VA niets te maken hebben met diens drugsproblemen, wel met het feit dat hij zijn job niet naar behoren vervulde.

Kim Geybels moet ook ontslag nemen als voorzitter van de N-VA-jongeren nadat ze eerder al afstand moest nemen van haar Senaatszetel als gevolg van een drugszaak in Thailand.Geybels was in Thailand met haar vriend Bas Luyten, N-VA-gemeenteraadslid in Keerbergen en voormalig voorzitter van de N-VA-jongeren. Luyten, die volgens mediaberichten een drugsverleden heeft, zou in Thailand drugs hebben gekocht. Volgens Geybels zouden de dealers een grote partij drugs verstopt hebben in hun kamer en ermee gedreigd hebben de Thaise politie te verwittigen als het paar niet met een grote som geld over de brug kwam. Geybels en haar vriend zouden op die chantage zijn ingegaan.Persoonlijke medewerkerVolgens enkele kranten had Geybels Luyten vorige week aangeworven als haar persoonlijke medewerker in de Senaat, wat tegen de partijregels ingaat. Die voorzien dat iedereen een aanwervingsprocedure moet doorlopen. De partijtop had Geybels duidelijk gemaakt dat de aanwerving niet kon, maar ze gaf daar geen gevolg aan. Luyten is door de N-VA intussen uit de partij gezet. Hij was eerder medewerker van Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA). Dat die een einde maakte aan de samenwerking met Luyten zou volgens de N-VA niets te maken hebben met diens drugsproblemen, wel met het feit dat hij zijn job niet naar behoren vervulde.